Thursday, December 18, 2008

De laatste uurtjes!


Het is dan eindelijk donderdag! YEAHHHH!! Dit is de laatste post dit jaar vanuit Hong Kong!

Ik kom net terug van Chiel. We hebben samen lekker een broodje en koffie van Starbucks genomen en heerlijk op het plein voor het kantoor genoten van de zon. Zaalig!!!

Ik denk dat we vandaag nog elk zonnestraaltje moeten opvangen want in NL is het echt winter. Niet zo'n Hong Kongse wanna-be winter maar een echte winter met echte gure wind, het kwik onder nul, regen... natuurlijk veel regen, en somber daglicht en de geuren van boerenkool stampot met worst! Nou heerlijk! Ik kan niet wachten tot we uit het vliegtuig stappen en in het donker naar Druten mogen rijden om half zeven 's ochtends!

O ja, en we beginnen weer met de volgende ronde "IDA YP"! Een heus hoogtepuntje van de dag!

Zoals iedereen weet op deze aardkloot, hebben we te maken met een economische crisis. Zelfs in Hong Kong is het merkbaar. Zo zijn bijvoorbeeld alle huren in de mid-levels een flink eind gezakt. Zelfs een chinees wil geld vangen voor zijn onroerend goed. Dan maar minder vangen dan helemaal niets vangen omdat niemand je huisje wilt huren.

Nou Ida leeft nog met haar spaarzame hersenscellen in Disneyland! Ik zweer het je, dat mens moet hoognodig door een scanner om te kijken of ze uberhaupt nog wel hersencellen over heeft!

Terwijl ik zat te wachten bij Chiel op kantoor ging zijn mobiel. Het lease-kantoor van de Pinnacle belde op om te zeggen dat ons huurcontract afloopt op 26 februari en dat de huur wordt verhoogd met 25 procent!!! WAT?!!
Chiel begon heel hard te lachen en vroeg of ze wel door hadden dat er een economische crisis bezig was. Hij zei dat hij niet van plan was meer te betalen. Nog sterker hij verwacht van de Pinnacle dat ze naar beneden gaan met de huurprijs!
Nou dat was iets te veel voor het lease-kantoor. Zij gaven het alleen maar door en als Chiel wilde onderhandelen dat moest hij....tadadada...jazeker....onze grote vriendin Ida Yp bellen.

Dat gaat hij vanmiddag doen en eens kijken wat onze Ida te vertellen heeft. In de tussentijd heeft hij Elvira opdracht gegeven om eens undercover te bellen met de Pinnacle en te kijken wat een huisje zoals de onze nou doet qua huurprijs. Ik ben benieuwd. Zoals de trouwe lezers weten...dit verhaal wordt nog vervolgd!

2 comments:

Anonymous said...

joehoe! Nog effekes en jullie zetten weer voet aan nederlandse bodem! Hoop dat de reis goed is verlopen en dat je een beetje aan het weer hebt kunnen wennen, het is namelijk KL*TE weer!

Geniet ervan!

Kus Irma

simone said...

Welkom thuis, eerste "hollandse"bak koffie met peuk al achter de rug?? Zie jullie gauw

XXXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails