Wednesday, December 31, 2008

Koud!


Allemachtig wat is het koud!

Zonder aarzeling durf ik te beweren dat we dat koude vriesweer totaal ontwend zijn. Het is prachtig hoor. Strak blauwe hemel, witte rijp aangeslagen op de bomen, adem-wolkjes bij uitademen, en ijs op de sloten en meren. Super! En ik begrijp dat er mensen zijn die hiervan dromen. Maar niet voor mij...brrrr....t'is koud! De truien die ik had meegenomen uit Hong Kong blijken hier meer weg te hebben van dikke t'shirts. Ik ben vandaag met Linn in Nijmegen eerst maar wat truien gaan scoren die dit koude lijf ook warm blijven houden.

Heel NL is in rep en roer of het ijs dik genoeg is om op te schaatsen. Eerlijk gezegd begrijp ik dat niet echt. T'is koud en het blijft koud. Big deal!
Winkeliers hebben schaatsen op voorraad gezet en de schaatsen staan nu in de etalage's en worden goed verkocht. Er wordt zelfs gespeculeerd of dit jaar misschien de Elfstedentocht gereden kan worden!
Nou ik hoop het echt voor de schaatsliefhebbers, maar mij zien ze niet op het ijs.

We reden net nog op de veluwe. (Lekker gegeten bij Andy en Marry!) En op de boordcomputer in de auto werd aangegeven dat het al 7 graden onder nul was! Hoe verder we reden naar het zuiden hoe "warmer" het werd. Hier was het 4 graden onder nul. Brrrr....

Morgen voordat we oud en nieuw gaan vieren in Leiderdorp, ga ik toch maar even kijken hier bij de Waal. Eens kijken hoe natuur-ijs er uitziet en wie weet staat er wel ergens een Koek en Sopie tent!

1 comment:

Anonymous said...

Hallo, hallo. Dat is lang geleden. Shame on me!
De beste wensen voor 2009. Lekker temperatuurtje hier he. Heerlijk weer om een nieuw jaar in te gaan.
Blijven jullie nog een tijdje? Groeten. De ex-Hong Kongers Wietse en Brigitte.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails