Wednesday, December 03, 2008

Kapper

Bij mijn laatste bezoek aan NL ben ik naar onze dorpskapper geweest. Altijd makkelijk.
Je hoort de laatste roddels ongevraagd voorbij komen, je kan perfect in het Nederlands uitleggen hoe je je kapsel geknipt wilt hebben, en dit alles voor een lagere prijs dan in Hong Kong, dacht ik...

Mijn gedachte hierover werd bruut verstoord toen ik bij de kassa stond om af te rekenen. Ook in Druten zijn de belachelijke hoge kappersprijzen door gedrongen maar goed. Het haar zat perfect, de kleur was precies wat ik wilde, dus niet zeuren maar slikken!

Het idee was om net voor de kerstdagen opnieuw naar de kapper te gaan in Druten. We komen 19 december aan. Moet kunnen, toch?

Helaas waren mijn haarwortels het daar niet mee eens. De grijze uitgroei kwam left, right and center mijn weelderige bruine haarbos uitpiepen. Gedver. Vooral bij mijn slapen! Bij een man met grijze slapen denk je: "Hmmmm...charmante verschijning!" Bij een vrouw denk je: "Wat een oude tang!" Ik heb het geprobeert om te negeren voor de eerste vier weken maar vanmorgen kon ik er niet meer om heen. Gedver, de gedver!!!

Dus ik ben naar de kapper geweest na mijn ontbijt. Ik had geen zin om naar IL Coppo te gaan. De laatste keer was die schreeuwend duur en ik moest zowat ter plekke aan het zuurstof, dus slim als ik ben, ben ik naar AVEDA tegenover IL Coppa gegaan.

Ik kon gelijk gaan zitten. "Before you start", vroeg ik, "I'd like to see the price-list!" Mij krijgen ze niet meer gek, dacht ik nog... Een lijst waar echt geen gezonde brein iets van kan snappen kreeg ik onder mijn neus geduwd. "You see? Okay?", vroeg het ienieminie meisje. "No, I don't understand. What's the price for colloring?", niet te gemakkelijk zijn Ans! "You pick who you want to collor your hair, then you see the price!" Ok. "Give me the senior stylist!" antwoordde ik resoluut.

Hij stond niet onderaan, niet bovenaan, maar precies in het midden op de lijst. Dat wil zeggen, hij is niet duur, niet goedkoop maar gemiddeld. Enfin, mijn haar werd met alle zorg van de wereld gekleurd, ik kreeg een hoofd vol met highlights, daarna een wasbeurt met bijbehorende hoofdmassage en toen kwam de senior stylist mijn haar fohnen. Geen grijs haartje meer te zien! Mooi!

Tijd om af te rekenen. Ik kreeg mijn jas en tas aangereikt en de kassabon werd onder mijn neus geschoven. WAT?! Mijn adem stokte, en begon gelijk te hyperventileren...

"Play cool!", dacht ik bijmezelf. De prijs die ik had zien staan en waarvoor ik dacht mijn hele hoofd te kleuren, bleek per highlight te zijn! Laat ik het zo zeggen, de volgende keer ga ik gewoon weer naar IL Coppo!! Het kan echt nog veel duurder!!!

2 comments:

simone said...

Maar...... het resultaat mag er zijn????

Yvon said...

De kappers schieten hier inmiddels als paddestoelen uit de grond, niet duur en zonder dorpsroddels omdat de kapsters niet uit Druten komen;-))
En, ze luisteren ook nog eens naar je wensen!!
Maarre...je haar zit nu toch wel naar je zin, mag ik hopen??

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails