Saturday, December 20, 2008

Home!

YEAH!!! We zijn er weer!


Gistermorgen om 6 uur zijn we geland in een druilerig en KOUD Nederland. De vlucht ging op zich wel lekker. Natuurlijk hier en daar wat turbulentie maar dat hoort er bij. Het vervelende was dat we dachten een nooduitgang plek te hebben maar later bleek dat we strak tegen een wandje aanzaten waar je je benen niet kon strekken.

Het achterste gedeelte was maar voor de helft bezet! Plek zat dus maar natuurlijk kregen wij een dame die gezellig naast ons kwam zitten. Ik gaf nog aan dat er achterin nog heel veel plek was, maar deze dame vond het veel te gezellig bij ons en ging nergens heen. Jammer. Toen ik wilde verkassen waren natuurlijk de plekken al vergeven en heb ik zeer jaloers gekeken naar mensen die languit lagen te slapen op de achterste 10 rijen van het vliegtuig!

Bij Europcar verliep alles voorspoedig. Geen storingen met creditkaarten dus we konden met al onze bagage plaats nemen in een BMW. Leuk! Minder leuk was dat we na 10 minuten rijden ineens op de boordcomputer zagen staan dat we gelijk moesten stoppen omdat het oliepeil onder het minimum zat! D'as dan fijn... Gestopt bij een benzinestation en na 1 liter olie voor 28 euro (!) in de BMW gegooid te hebben, konden we eindelijk naar huis.



Linn en Martijn stonden al op ons te wachten met koffie. Gezellig. En de kerstboom stond al klaar in de huiskamer. Voor het eerst sinds jaren stond deze boom kaarsrecht op het kruis! We waren ook erg blij dat Mari dit voor ons gedaan had! Linn en ik hebben later samen de boom opgetuigd.


Wel frapant dat je je gelijk weer thuis voelt als je in Druten bent. We zijn naar de markt gegaan en de eerste kerstboodschappen zijn ingeslagen. Vanmorgen zijn we nog naar Nijmegen gegaan omdat Chiel toch wel een winterjas nodig had. Het was toch iets te koud voor een fleecetrui. Hij heeft gelijk maar sportschoenen gekocht en een winteroutfit om te trainen voor de marathon in HK. Hij was het eerst niet van plan maar twijfelt nu toch!

En we zagen dat de vlag bij het gemeentehuis van Druten halfstok hing. Een jongen uit Druten, een sergeant van 24 jaar is gisteren omgekomen in Afghanistan. Bah...

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails