Thursday, December 09, 2010

Bedrijfs-dimsum

Ik was druk vandaag. Heel druk.

Al rond 10 uur stapte ik de MTR in richting Mongkok. Ineens sloeg gisteren de paniek toe toen ik had uitgerekend dat we nog maar 8 dagen hadden voordat we naar NL gaan. HELP! Cadeautjes! Ik heb nog lang niet alle cadeautjes in huis om onder de kerstboom in Druten te leggen.

Ik kon maar 1 ding bedenken, op naar Mongkok en slenteren over de Fa Yuen Street Market. Mijn lievelingsmarkt. En dan bedoel ik eigenlijk de winkeltjes die liggen achter de markt. Winkeltje in, winkeltje uit. Het zonnetje scheen lekker alhoewel het fris was (16 graden, brrr...koud!) en alles staat lekker in de kerstsfeer!



Voordeel van zo vroeg de stad in gaan is dat het nog relatief rustig is. FOUT! Halverwege de markt stonden er ineens dranghekken met nieuwsgierige mensen ervoor, en achter die dranghekken zag ik een hoop mannetjes met camera's en van die witte pakken! HUH?!

Wat blijkt? Een of andere pyromaan heeft de markt gisternacht in de fik gezet! Daar kan ik toch zo kwaad om worden!! We hebben het hier wel over MIJN markt ja! Potver! Steek lekker wat anders de fik maar niet dit schattige marktje vol met koopjes! Ik moet nog kerstcadeautjes kopen!

Er zat niets anders op om over te steken naar de andere kant van de markt om verder te kunnen dacht ik...weer FOUT! Ook die kant was tot de grond toe afgefikt! (Ik las vandaag in de krant dat er 50 kramen en aangrenzende winkeltjes afgebrand zijn en dat er zelfs een flat gebouw is geƫvacueerd met 100 bewoners omdat de brand was overgeslagen. 6 Ernstig gewonden plus 1 brandweerman. Er is inmiddels een beloning uitgegeven om de dader te kunnen pakken.)

Ik ben maar weer terug gelopen, hier en daar wat leuke dingetjes gekocht en toen was het tijd om richting Chiel's kantoor te gaan. Ik wilde samen lunchen maar wat een verrassing, ik mocht mee met het personeel!


Vandaag en morgen hebben namelijk de personeelsleden met hun partners, uit Hong Kong en Shenzhen, die 'home-appliances' doen een soort van bedrijfsuitje. Kompleet met overnachting! Zij hebben het hartstikke goed gedaan het afgelopen jaar en dit was hun beloning! De mensen uit Shenzhen blijven 2 dagen in Hong Kong en vonden dat helemaal geweldig. Spannend ook! Sommigen hebben eerst een paspoort moeten aanvragen omdat ze die niet eens bezaten!


Door de mensen uit Hong Kong is een heel toeristisch programma in elkaar gedraaid. Naar de Peak, naar Causewaybay om te shoppen, de Starferry, nou ja je kent dat wel. Morgen gaan we met zijn allen 'westers' eten op Knutsfort Terrace en vandaag stond er dus een dimsum lunch op programma. William heeft de hele menukaart besteld en dan merk je toch dat je met Chinezen bent. Gerechten die ik nog nooit had gezien stonden ineens op tafel. Heerlijk!

Het was super gezellig! Veel nieuwe gezichten, ze spreken allemaal goed Engels en ze hebben humor!
Ik kijk er nu al naar uit als ze morgenavond aan de 'Italian Noodles' gaan!

Have a nice day!

2 comments:

Yvon said...

Koud?? Hoezo koud?? Komend weekend wordt het hier weer lekker, een graad of 7.... We zijn inmiddels gewend aan temperaturen overdag onder nul;-)) Zal de gevoelstemperatuur van sommige dagen maar niet verklappen!! Vanaf dinsdag wordt het weer winter! Vorst en sneeuwkans. Wie weet wel een heuse witte Kerst??

Heerlijk om de Chinese collega's zo zien te genieten!! Wat ben je toch ook een heerlijk mens, dat je ook daar steeds volop van geniet!!

Liefs uit Druten!!

Mickey said...

Nee, dat meen je niet, wat vreselijk! Ons marktje! En wat erg voor al die mensen wiens kraam of winkel zijn afgebrand...

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails