Monday, December 06, 2010

Dag 3, Cambodja, Angkor Wat

De startnummers waren binnen, Pim was binnen, alle email was binnen en beantwoord, dus vandaag konden we dan eindelijk even iets doen zoals mensen doen als ze een vakantie hebben!


Jesse wilde heel graag Angkor Wat bekijken. Hij was jaren geleden echt tempeltje in en tempeltje uit gegaan, dus dat stond op zijn verlanglijstje. Pim was nog nooit in Cambodja geweest en hij had er dus wel zin in. Voor Jos hoefde het eigenlijk niet. 'Die ouwe stenen' had hij al 2 keer eerder gezien. En het maakte ons allemaal niets uit. Ik vond het gewoon gezellig om met z'n allen op stap te gaan. Wel had ik al een 'gondola-tour' geboekt voor later die middag in het Angkor complex. Lekker romantisch met z'n vijfjes!

Eerst gingen ze weer hardlopen, stukje zwemmen, hapje eten in Pubstreet en daarna op weg naar Angkor Wat.


Onze 'koloniale broeders' zoals Pim ze noemde, zaten met z'n tweetjes knikkebollend in een toektoek. En dat, terwijl Jesse had voorgesteld om per fiets naar Angkor Wat te gaan! Alle drukte en stress en vooral jetlag werden Jesse iets te veel en hij lag dan ook OVERAL te slapen! (Maar eerlijk is eerlijk, halfslaap dronken liep hij soms ook mee een tempel in.)


We reden per toektoek naar een tempel, Pim, Chiel en ik liepen dan de tempel in en Jos en Jesse bleven half slapend in hun toektoek wachten totdat we weer verder konden scheuren.




En aan het eind van de middag stapten we in de gondola om te genieten van de natuur rondom de tempels. Ik had wel een beetje medelijden met onze tengere gondolier. 5 Tamelijke zware passagiers in een te krap bootje! Maar het was leuk. En de stilte van deze romantische omgeving maakte bijna iedereen rustig...




Behalve Pim! Hij had praatjes voor 10. Toen we een visser in het water zagen liggen om zijn netten op te hangen, greep Pim het fluitje van een zwemvest en blies keihard de stilte weg...'JIJ! JA JIJ! GA ER MAAR UIT!', riep hij tegen de verbaasde Cambodjaanse visser, 'DAT DOEN WE DUS NIET HE! NEE, GEEN GEZEIK, DA MA NIET!' We lagen allemaal dubbel en vielen zowat uit het bootje!



We hebben een hartstikke leuke dag gehad. Heel veel gelachen! 's Avonds op tijd een hapje eten, opnieuw email beantwoord en toen op tijd naar bed. Morgen is de grote dag! Dan gaan we lopen!!




Have a nice day!
Enhanced by Zemanta

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails