Friday, December 10, 2010

Italian Noodles

We zitten weer lekker op de bank. Een uurtje geleden zijn we thuis gekomen van een hele gezellige avond!

Het gedeelte van het Shenzhen kantoor die hier in HK 2 dagen op stap is, gaat vanavond weer terug naar China. Maar niet voordat we met z'n allen lekker hadden gegeten. En wat waren ze blij dat ze even konden zitten! William heeft ze echt overal mee naar toe gesleept en de vermoeidheid was van de gezichten af te lezen, hihi.


Chiel en ik hadden het voorgerecht besteld voor iedereen. 14 Man. 3 Grote borden vol met antipasta en 2 schalen met fritto di mare. Alles in het midden van de tafel en iedereen prikte een vorkje mee. Dat alleen al was geweldig om te zien! Zoals wij moeite hebben met het eten met stokjes, zo hebben zij moeite met bestek! Er werden uitgebreid foto's gemaakt van elk gerecht, gevraagd wat nou olijven precies zijn, of wat mozzarella nou precies doet op die tomaat. Ze begrepen er helemaal niets van. Geweldig!


Ze vonden het heel bijzonder dat ze met de grote 'Louban' (baas) aan tafel zaten. Echo, Ivy, Dick en de andere mensen van kantoor HK hebben dat al vaker mee gemaakt, maar voor L(r)obbert, Sam en Mary was dit nieuw. Ze keken hun ogen uit. Mary wilde ook maar steeds toasten met Chiel. Gelukkig hebben ze bij de Italiaan geen Moutai! Chiel is wel 10 keer bedankt voor alles.


En toen moest het hoofdgerecht worden besteld...de menukaarten werden grondig aan inspectie onderworpen...Ze zaten allemaal met koppeltjes te overleggen. Zullen we dit of zullen we dat. Wat is dat, lasagne? Ze lieten zich niet opjagen door de kelner die al achter ze klaar stond om de bestelling op te nemen. Nee, eerst overleggen, overdenken en dan pas besluiten!


Een halfuurtje later werden de hoofdgerechten gebracht. En dan zie je hoe slim die Chineesjes zijn! Per koppel hadden ze verschillende hoofdgerechten genomen, alles in het midden, 2 kleine bordjes ernaast en dan delen! Maar niet voordat er van alle kanten foto's waren genomen! Voor thuis! Die koppies! Het was gewoon aandoenlijk! Echo en haar man zaten gebroederlijk naast elkaar minestrone soep uit 1 bord te slurpen. 1 Pizza ging rond om te proeven, het stokbrood met tapenade, de pasta werd uitvoerig geproefd, geĆ«valueerd en op de foto gezet. En wat is er nou lekkerder om dan als bijgerecht een bordje aardappelpuree er naast te zetten! Lekker voor op de pizza of voor op de spaghetti!

 

Het was super gezellig maar de vermoeidheid sloeg toe. Een toetje wilden de meesten niet, maar toen William vertelde dat Tiramisu echt lekker is, gingen ze overstag. Opnieuw werden alle toetjes in het midden gezet en met de lepel liep iedereen rond. Hapje hier, hapje daar. Echo's man lag al met zijn hoofd op de tafel. Hij heeft echt gevochten tegen de slaap maar op een gegeven moment lukte het niet meer...kapot...

We hebben er een eind aan gedraaid, afscheid genomen en ze uitgezwaaid. En daar liep William weer voorop. Op naar het treinstation met een sliert van collega's achter zich. Allemaal in eendenpas.
Dit is echt voor herhaling vatbaar!



Have a nice day!
Enhanced by Zemanta

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails