Friday, March 11, 2011

Aardbeving Japan

Vandaag heeft een hele zware aardbeving plaatsgevonden in Japan. 8.9 Op de schaal van Richter. De hele Pacific heeft een tsunami waarschuwing gekregen. Ook HK, maar deze golf wordt niet hoger verwacht dan een halve meter en hij wordt verwacht om 8 uur vanavond. (over 2 uur dus)

De beelden vanuit Japan die hier de huiskamer in komen zijn verschrikkelijk. Evacuaties in Nieuw Zeeland, Taiwan en de Filipijnen zijn in volle gang.

Ik wil jullie even laten weten dat er geen enkele reden is om ongerust te zijn want het verschil tussen eb en vloed is normaal al een meter.

Het toeval wil dat wij net een tafeltje geboekt hebben bij BLT, aan de waterkant, om 7.30. We zijn niet afgebeld door het restaurant. En als je weet hoe overbezorgd de HK-regering is, dan zal het hier echt wel meevallen.

Geen paniek dus!

4 comments:

Anonymous said...

Hoi Ans,

Ik moest gelijk aan jullie denken en wilde ook weten of je er al een artikel over had geschreven (ja ik lees nog steeds af en toe mee).

Nog even afwachten wat de Tsunamie doet of jullie er wat van merken.

Gelukkig is alles in orde.

Groeten Patricia (Patty)

Anonymous said...

Net de beelden uit Japan gezien. Verschrikkelijk.

Patricia

Rina said...

Hallo Ans, en heb je de golf gezien op het terrasje? Volgens de berichten komen wij er heel goed vanaf. Maar wat een ellende in Japan. Sommige eilanden in de Pacific Ocean zijn waarschijlijk helemaal verdwenen. Tegen de natuur zijn wij gewoon niet opgewassen.

ARLENE VOOGD said...

Gelukkig maar, heb toch de hele dag gedacht aan jullie, want natuurrampen daar kan je niets tegen doen en al zitten jullie nou ik weer niet zo dicht bij Japan je weet het nooit!Hou je goed en o ja wat betreft je flat,komt echt wel goed schatje!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails