Wednesday, March 23, 2011

Acupuncture and Chinese Medicine (2)

Behandeling nummer 2 heb ik vandaag gekregen.

De dokter en tolk namen alles opnieuw met mij door. Hoe het is gegaan, of de klachten waren toegenomen, of afgenomen, en hoe het is gegaan met het roken. Of liever gezegd met het niet roken.
Ik vertelde haar dat ik heel goed had geslapen en dat ik minder had gerookt dan normaal. Maar dat ik het plekje op mijn borstbeen nog steeds voelde waar de naald had gezeten. De dokter was blij! Dat wil zeggen dat de Chi wakker is geschud en dat de Chi weer gaat stromen. Het is nog niet optimaal maar er zit verbetering in!

Ze heeft weer de pols gevoeld en gekeken naar mijn handen en tong. En de dokter was blij om mij te kunnen mededelen dat de behandeling is aangeslagen. Mijn hart was nog steeds 'hot' maar niet zo erg als maandag. Mijn lichaam was nog steeds 'wet' maar stukken minder dan de afgelopen keer en mijn tong zag er beter uit! Het is duidelijk dat de bloedsomloop en mijn Chi met de dag beter worden! Goed nieuws dus!

Ik mocht weer naar het kamertje. De dokter voelde mijn buik en schrok. Mijn buik voelde veel te koud aan. Dat is niet goed. Ze adviseerde om na de acupunctie een warm kruidenmengsel aan te brengen om de kou uit mijn lichaam te verdrijven. Of ik dat goed vond...tuurlijk. Ik lig er nu toch. Maar eerst de naaldjes aanbrengen. Deze keer kreeg ik ook naalden in mijn voeten, mijn bovenlichaam, de armen, handen en hoofd. Het verbaasde me opnieuw dat die naalden zonder pijn werden ingebracht. Elektroden werden aangesloten en ik kon de oogjes weer dichtdoen voor 20 minuten.

Daarna kwam de dokter terug, ze verwijderde de naalden en bracht warme lappen waarop een warm vies bruin smeerseltje was aangebracht. Ik kreeg doeken op mijn rug en buik met flappen die vibreerden. Daarover heen kwam een soort van regenjas met banden en ik voelde de warmte door mijn lijf trekken. Het was echt lekker! Ik mag trouwens sinds vandaag ook geen koude dranken meer drinken...


Deze behandeling duurde ook 20 minuten en toen was het tijd om de naalden in mijn linker oorschelp aan te brengen en ze uit het andere oor te verwijderen. En toen zag ze aan een plooi in mijn oren dat mijn hormoonhuishouding ook verstoord is. Een kwaaltje die veel vrouwen hebben die in de overgang zitten of achter de rug hebben. Ik ben dus niet gek. Ik heb een plooi in mijn oor!

Ze vond me stoer, de dokter. Ik was geen watje. Ik kon de naalden goed verdragen en de tolk was jaloers op me. Ik kon er beter tegen dan zij! Toch leuk om te horen.

En mijn kruidenthee stond alweer te wachten. Dit brouwseltje was minder bitter en beter weg te krijgen dan de eerste 4 zakjes. En toen vroeg de tolk of ik last had van slijm die ik op moest hoesten. Want, zo zei ze, dat is heel belangrijk. Volgens de Chinese Therapy moet een mens slijm er uit gooien. Dan gaat het 'slechte' er uit. Ah...is dat het! Nou begrijp ik die roggelende Chinezen!

Gewapend met 4 nieuwe zakjes in de tas ben ik weer huiswaarts gekeerd. Vrijdag 12 uur moet ik er weer zijn. Ik kijk er nu al naar uit!



Have a nice day!

2 comments:

Mickey said...

echt een troost, dat plooitje!

Sanne said...

Het klinkt allemaal vreselijk ;-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails