Sunday, July 24, 2011

Administratie

Het is opnieuw een te warme dag. De zon brandt alles en iedereen de straat af. De hitte ontneemt je de adem en de lust om ook maar iets te ondernemen. De straten zijn ook vrijwel leeg en verlaten. Niemand gaat voor zijn lol naar buiten.


De winkelcentra daarentegen zitten overvol. De airco blaast te koude lucht maar niemand die daar mee zit. Hoe kouder, hoe beter. Even opdrogen, slenteren langs de met winterkleding gevulde etalages en een ijskoffie bij Starbucks, verkoelt het lijf en de geest. Het is moeilijk om je voor te stellen dat je op een dag die winterjas aan zou willen doen...

Tussen de middag hebben we nog met Jesse een hapje gegeten. Lekker in de schaduw met een briesje vanaf de haven. Hij wilde vanmiddag nog hardlopen met Chiel maar Chiel heeft hartelijk bedankt. In de volle zon is het echt niet te doen. Vanavond als de zon onder is, lopen we samen nog een rondje naar de muur en terug. Maar dan zonder Jesse. Hij kan vanavond niet.

Wij zitten nu lekker binnen met de airco op max. Chiel is met de 'administratie' bezig. Vooral aan de binnenzijde van zijn ogen. De ademhaling is rustig met af en toe een klein snurkje tussendoor. Ik ben bezig met de was en met het opruimen van de logeerkamer. Volgende week zondag moet de kamer gast-klaar zijn.  Lody komt op bezoek! Gezellig! Ik ben al bezig met dingen te regelen/verzinnen voor haar periode hier.

Maar voor nu is het rustig en vredig is Huize Hong...ben bang dat ik mijn eigen 'administratie' even moet bijwerken...

3 comments:

Arlene said...

Jullie blijven binnen voor de hitte en wij ivm het echt niet te geloven pokkeweer,regen ,wind en 13* en dat in juli!!
Kan wel janken :)

Fiona Teeuw said...

lekker relexd.... Echt zondag!

miss honeybee said...

Arlene, het is echt vies heet! Als je alleen al denkt om naar buiten te gaan, staat het zweet al op je bovenlip! Gevoelstemperatuur is 46 graden!!

Maar heb wel meelij met jullie dat het pokkeweer is in NL...

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails