Wednesday, July 20, 2011

Ikea

De prikborden zijn uitverkocht bij de Ikea. Onbegrijpelijk maar waar. Wat doet iedereen met die prikborden? Morgen gaat mijn zoektocht verder. Ik ben niet voor 1 gat te vangen. Eens kijken of de plaatselijke stationary shop nog ergens een prikbord heeft liggen.

We kwamen een grote Chinese familie tegen in de Ikea die een beetje aan het rondlummelen waren. Op zich niet vreemd want de meeste Chinezen lummelen daar wat rond om de tijd te doden. Ze hangen op de bankstellen, liggen op bedden, doen een power nap, bellen ondertussen met vrienden, gaan voor 20 cent een ijsje eten, oma wordt uitgelaten, maar echt inkopen doen is er niet bij.


Wat wel vreemd was, was dat een van de zonen ineens zei "hé komen jullie ook uit Nederland dan?" met een zwaar Rotterdams accent! Heel grappig. De hele familie was op vakantie in Hong Kong om oma te bezoeken. Ze vonden het maar warm en probeerden om zoveel mogelijk in airco gekoelde ruimtes te verblijven. En Ikea is daar dus heel geschikt voor!

Maar wij (Mickey en ik) deden eigenlijk hetzelfde. We moesten allebei het huis uit vanwege het uitroken van onze huisjes. Pest controle.

Ik heb ook nog even een gesprekje gehad met Kevin. Het opperhoofd van de Pinnacle die dit soort dingen regelt. Hij komt altijd mee als er vreemden in de appartementen iets komen doen. Het New World Renaissance gebouw dat op dit moment wordt afgebroken en herbouwd wordt zou in eerste instantie giga hoog worden, maar schijnbaar is dat een halt toegeroepen. Het wordt misschien ietsjes hoger dan het oude pand maar bij lange na geen 300 meter. De government wil dat de gebouwen aan de haven laag blijven zodat iedereen van het uitzicht kan genieten.

Goed nieuws dus voor de mensen die wel in de Pinnacle mogen blijven wonen...

4 comments:

Anonymous said...

Had je zondag net zo'n fotootje kunnen sturen maar vanuit de Ikea in Delft. Wij waren op zoek naar een dekbed. Had mijn "caravan"dekbed in de droger 'vermoord'. Ondanks het label was ie toch er niet tegen bestand. Maar goed lopen wij via de banken afdeling naar de bedden, waar overigens de dekbedden niet lagen, komen we ook zo'n hangende, telefonerende, snurkende chinese familie tegen. Zei het nog tegen Ron. Grappig. XX Simone

Anonymous said...

P.s. Niet meer in de Pinnacle wonen??....... X Simone

miss honeybee said...

Nou dat is wel heel toevallig! Hihi. Ja wij moeten in februari het huis uit. De Pinnacle verlengt het contract niet meer voor mensen die GEEN serviced appartment huren. En dat zijn wij dus...Rond oktober/november gaan we op huizenjacht. Ook wel weer leuk.

Anonymous said...

Ok, daar woon je dan 7 jaar in het gebouw voor!! Grrrr. Maar wat je zegt, huizenjacht is ook weer leuk!! XX Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails