Sunday, July 10, 2011

Tai Tam Water Reservoir Heritage Trail

Gisteren hebben we de hele dag, zonder overdrijven, echt helemaal niets gedaan. Te warm, te heet, geen zin. Heerlijk want dat is ook wel eens lekker maar vandaag hielden we het niet meer vol. We moesten echt iets gaan doen! De flesjes bevroren water werden uit de vriezer gehaald, de thermosjes gevuld met koffie en sandwiches werden in mijn ienieminie koeltasje gestopt!

We besloten om alsnog het Tai Tam Water Reservoir Heritage Trail te gaan lopen. In het boek stond '2 uur'. Nou hebben wij die gabber die de Hiker's Guide heeft geschreven al een beetje door. Door schade en schande zijn onze eerdere ervaringen altijd op langere tijden uitgekomen. En zo ook nu! Maar eerlijk is eerlijk het is een geweldige trip met prachtige vergezichten en het grootste gedeelte loop je in de schaduw, dus een uurtje meer of minder maakt dan niet zo veel uit.

We hebben echt volgens het boek gehandeld. Eerst met de Starferry naar Central. Toen de bus gepakt op Exchange Square. Daar gingen we gelijk de mist in, want we zaten in bus 6X terwijl we bus 6 hadden moeten nemen. Bus 6X gaat inderdaad naar Stanley maar niet over de bergkam. Bus 6 wel. Dus ergens halverwege tussen Repulse Bay en Stanley zijn we uitgestapt en hebben bus 6 aan de andere kant van de weg weer genomen.


We zaten goed! Uitgestapt bij het tankstation en toen was het weer even puzzelen. Je moet zo goed lezen waar je heen moet, want er zijn zoveel trails dat je zo op de verkeerde route zit. Maar we hebben het gevonden! We kwamen aan bij Wong Nei Chung Reservoir. Een stuwmeertje waar je wat kan drinken en waterfietsen kan huren. Hier hebben we onze koffie opgedronken en toen weer verder, stijl omhoog!


Gelukkig was dit het enige stukje wat even flink omhoog gaat, verder is het vrijwel plat of naar beneden! Voorbij het HK Parkview is de ingang van het Tai Tam Country Park. Het grootste natuurpark van HK. Deze weg is afgesloten voor verkeer en een van de oudste wegen van HK. Aangelegd in 1847 en de verbinding tussen Victoria en Stanley. Je hoort ineens vogeltjes fluiten!


Even later zagen we het eerste meer opdoemen! Het melk groene/blauwe water met de geel/rode oevers doen echt buitenaards aan. Alsof je in een aquarel rondloopt!


Het water-huisje wat in 1904 is gebouwd was even moeilijk te vinden maar ook dat is gelukt. (...mannen...zo eigenwijs...)


Voorbij dit punt loop je over talloze bruggetjes van het ene naar het andere stuwmeer. Jammer genoeg heeft het de laatste tijd niet echt hard geregend in HK. Was dit nou wel het geval geweest dan waren de watervallen niet te tellen geweest en hadden we de granieten 'overflow' in actie kunnen zien. Volgende keer maar weer lopen na een periode van langdurige regen!


En dan kom je over de laatste brug met 3 bogen. Echt een plaatje! Daar hebben we even de tijd genomen  om eens goed rond te kijken en foto's te maken. Van hier zie je ook de grote dam waar verkeer over heen gaat. Al heel snel kwamen we bij de weg die het park in 2 splitst. Wij zijn over gestoken naar de andere kant om verder te lopen. Maar de taxi's die daar stonden waren eventjes erg aanlokkelijk!


De weg liep verder naar beneden, we liepen langs de HK International School en kwamen toen aan bij Tai Tam Harbour. Een oud waterpomp station staat daar in zijn volle glorie helemaal niets te doen!


We zijn terug gelopen en zagen bootjes, zwemmers en kano-waterpolo- actie!


We hadden nog verder kunnen lopen maar toen er een lege taxi opdoemde konden we de verleiding niet weerstaan. Als we door hadden gelopen, hadden we aan de andere kant van de dam gestaan en hadden we, als het had geregend, de dam in actie kunnen zien. Nu zijn we per taxi over de dam gereden en dat was lekker. Heel lekker. Airco! Het was maar 35 graden met een gevoelstemperatuur van 46 graden...


De volgende keer ga ik hem zeker weer lopen. Super gave hiking trip voor als je in de schaduw wilt lopen en niet alleen maar wil klimmen. Een aanrader!

Alle foto's kan je hier bekijken!
Enhanced by Zemanta

3 comments:

Mickey said...

Zo wat goed man, dat jullie zijn gaan lopen! Bikkels....! Het zijn idd wel prachtige plaatjes, de moeite waard.

miss honeybee said...

Het was heerlijk om in de bossen te lopen! Echt waar! En vanavond lekker afgesloten met een salade bij Wooloomooloo!

Mickey said...

Oeh, lekker! Wij hadden behoefte aan een mega-thuishang-weekend, de bank heeft ons veel gezien, heerlijk gelezen, gezapt, dutjes gedaan, gehaktballen gemaakt als lunch, en oh ja, ook nog eggs benedict bij Brick Lane gegeten (lekker). Echt een bijkom weeked en Jaap stond vanmorgen dan ook al achterlijk vroeg klaar om te gaan werken :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails