Thursday, July 21, 2011

Het Chinese en Hong Kong visum

Ik krijg regelmatig vragen over het Chinese visum. Nou heb ik een linkje rechts onderaan mijn blog en dat gaat alleen en uitsluitend over het Chinese visum. Als je op Chinese visum klikt kom je op deze website.



Onze klanten en/of collega's die vooral vanuit Hong Kong over de grens gaan naar China hebben daar vooral mee te maken gehad. Het bovenstaande plaatje maakt het misschien wat duidelijker. Alles wat lichtgroen is, is Hong Kong SAR. Daar kan je zonder visum in. Het donkergroene gedeelte is China. Daar heb je een visum voor nodig.

Wil je een dagje shoppen in Shenzhen, gelegen dus in China, dan kan je een dag-visum kopen bij de grens. Dat was even niet het geval toen de Olympische Spelen plaats vonden in Beijing. Maar tegenwoordig kan je voor 150 RMB, zo'n 15 euro, dus weer een visum kopen.


In Hong Kong zelf (licht groen!) heb je geen visum nodig. Het enige wat je moet doen om Hong Kong in te komen, is een entry-formulier invullen die je hoogst waarschijnlijk al in het vliegtuig hebt gehad. Heb je die niet gekregen omdat je lekker lag te slapen (als een van de weinigen, hihi) vraag daar dan om. Elk vliegtuig dat landt op Hong Kong airport heeft een stapel van die dingen aan boord. Maar mocht je ook dat vergeten zijn, dan liggen er stapels en stapels klaar bij de douane als je het vliegtuig uitkomt.

Toch zijn er landen die wel een visum voor Hong Kong nodig hebben. Ik zal de link hier plaatsen. Maar voor Nederlanders, en die lezen mijn blog, heb je geen visum voor Hong Kong nodig.
Je kan dus met een gerust hart een stop-over maken in HK en de stad in. Geen enkel probleem.

Wat je wel mee moet nemen .....comfortabele wandelschoenen en een goed humeur!! (hihi, grapje!)

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails