Sunday, September 23, 2007

Dag 1


Gisteren nadat Simone was aangekomen en zich helemaal had geinstalleerd in haar logeerkamertje, zijn we er volop tegen aan gegaan.
Eerst zijn we gaan dim summen en Harm ging ook mee. Een tafeltje achter in het restaurant kregen we toe gewezen en we hebben van alles besteld. Heel erg lekker en het viel goed in de smaak bij Simone en Harm.



Daarna namen we een taxi richting Mongkok. We zijn naar de Ladiesmarket geweest want Harm had nog lekker een middagje vrij (de klant was naar bed gegaan) dus het lijstje voor thuis kon afgewerkt worden. Het is natuurlijk niet al te slim om op zaterdagmiddag op de markt in Mongkok te lopen, maar ach...je moet er wat voor over hebben. Alles is ingekocht en het was dus een prima middag.



We liepen ook langs de "chinese snackbar". Stel je een marktkraampje voor waar ze voedsel verkopen. Sateetjes, gevulde aubergine, garnalen, inktvisjes en het hoogtepunt: "Stinky Tofu". Gefrituurde gefermenteerde tofu oftewel tofu die aan het rotten is. De lucht is vreselijk maar schijnbaar erg lekker want al die chinesen lopen rond met zo'n stinkend zakje. Je zag Simone en Harm al wit om de neus worden door die lucht, hihi. Tijd om maar even rustig te gaan zitten in het park en wat te drinken.

Toen zijn we naar huis gegaan en Harm ging naar het hotel. Er moest even gebeld worden met thuis en Simone was zo moe van het vliegen dat ze toch maar even op bed is gaan liggen. Maar na een uurtje kwam ze zo fris als een hoentje haar kamer weer uit. Helemaal klaar om te gaan eten!


Eerst naar de Avenue of Stars om naar de skyline te kijken by night en daarna eindelijk eten!
En dat hebben we gedaan! Heerlijk gegeten in Sai Kung! De vis zo vers en dat proef je. Je kiest alles levend uit de watertanks en dan vertel je aan de beste man hoe jij je vis, garnalen, inktvis, kreeft, krab enz enz klaar gemaakt wil hebben. Harm, Ben, Jesse, Simone, Chiel en ik hebben genoten. Het was zo lekker!

Het gaat echt om dat sfeertje. Fornica tafel en stoeltjes, een hoop kabaal, heel veel chinesen en tafelmanieren kennen ze niet! Helemaal goed dus!

Jesse had sjans met een serveerster van in de 50 die totaal gecharmeerd was van zijn chinese woordjes die hij te pas en te onpas riep. Ze bleef lachen en als Jesse maar opkeek dat stond ze weer naast hem. En dat was prima want het was beredruk!

Na het eten zijn we richting Knutsfort Terrace gegaan. Natuurlijk eerst koffie bij Wildfire met een pavlova en toen All Night Long. Harm kwam binnen met oordopjes en hij vond het helemaal goed. Hij stond mee te zingen, te springen en te dansen. Ben keek zijn ogen uit en Simone kreeg een wegtrekker van vermoeidheid.

Maar ze herstelde heel gauw en daarna stond ze te dansen en te zingen. Rond 1 (!) uur wilden we naar huis. Simone wilde wel naar bed wat begrijpelijk was na zo'n vermoeiende dag maar toen we langs een lokale chinese pub kwamen, zijn we toch nog even naar binnen gegaan. Drinken, dobbelen wat echt nergens op sloeg en zo hard gelachen dat ik er hoofdpijn van had gekregen.


Om half twee zijn we naar huis gegaan en gelijk ons bedje ingesprongen. Het was een perfecte avond!

2 comments:

Arlene said...

Nou Simone is gelijk helemaal op zijn Hongkongs bezig!Je moet maar zo denken,uitrusten doen we thuis wel!
liefs Arlene

M said...

Dat bedje ziet er bekend uit. Wat had ik een moeite om daar 's ochtends uit te klimmen!

Tip voor Simone: Als je er wat langer in blijft liggen bestaat er de kans dat het ontbijd naar je toe komt!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails