Wednesday, September 26, 2007

Dag 5


Speciaal voor Ron!






Vandaag waren we vroeg op! Om 9 uur moesten we in de lobby van het Kowloon Hotel zijn omdat we daar per bus naar de boot zouden gaan om dan eindelijk de Roze Dolfijntjes te gaan bewonderen!
Simone had zich er erg op verheugd en ik ook trouwens ook, maar je moet toch maar afwachten of je die dolfijnen ook nog gaat zien.



In de bus werden we door onze engelse gids verwelkomd, ze hield nog een praatje over de dolfijnen en toen ging ze over in het Japans (?!) omdat we ook japanse toeristen in de bus hadden zitten. Het blijft echt een vreemde gewaarwording als je een westerling ineens over hoort gaan in het chinees en japans. Maar respect voor onze gids! Een typisch "geitenwollensok" figuur maar met een hele droge humor!
Op de boot zat er ook nog een familie ook de USA. Pa bemoeide zich niet met de familie en de kids waren zo leuk, dat ik ze met liefde overboord had willen gooien. Moeders rende overal achteraan en vader ging uitgebreid slapen op het dek. Leuk zo'n familie-uitje!
Maar goed we hebben ontzettend veel roze dolfijntjes voorbij zien komen. Een moeder met 2 kleintjes. Het blijkt dat de jonkies nog grijs zijn en als ze ongeveer 2 jaar oud zijn worden ze steeds rozer. Volgens onze gids was het ook uitzonderlijk dat we er zoveel hebben gezien en dat ze in een speelse bui waren.
Na zo'n 3,5 uur op het water zijn we weer naar de kade opgegaan. Godzijdank! Ik zit nu nog te deinen op mijn stoel. Ik ben vreselijk zeeziek. En het is al half 8 's avonds!

Na het boottripje was het plan om naar de Big Budha te gaan, maar ik zag het niet meer zitten. Ik kon niet meer in een bus die dan ook de ene haarspeldbocht na de andere moet maken. We zijn dus maar in Tung Chung naar het Outlet Shoppingmall gegaan en daar nog wat rond gelopen. Daar hebben we weer met veel plezier naar de "bedriegertjes" gekeken. De kinderen hadden de grootste lol!


Ik heb net even op bed gelegen om de rust in mijn hoofd terug te krijgen maar dat lukt nog niet echt. Straks gaan we naar Hutong. Lekker eten met een uitzicht op de haven vanaf de 29ste verdieping. Foto's volgen natuurlijk.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi allemaal, zie dat mijn vorige reactie niet is aangekomen, dus nog maar eens. Wat geweldig Simone, die prachtige dolfijnen. En zoveel... En je ziet er zelf ook geweldig uit. Wens je voor morgen een hele goede reis terug en zie je gauw.
Veel liefs en dikke kus,
Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails