Tuesday, September 25, 2007

Dag 4



Vanmorgen was Simone al vroeg op. Om half negen stond ze gewassen en aangekleed klaar om de dag te beginnen! Helaas kwam ik m'n bed toen pas uit, hihi...

Maar goed na ontbeten te hebben, zijn we op weg gegaan naar Sha Tin. We gingen naar de Temple of 10.000 Budha's. We zijn met de trein gegaan en gelukkig bleef het vandaag droog. Het was niet te warm maar de luchtvochtigheid was hoog! Je begint echt te zweten op plekken waarvan je niet wist dat het mogelijk was...Maar het handdoekje en een flesje water hielp enorm.


Toen we helemaal boven bij de tempel waren aangekomen, zagen we een hele horde met aapjes! Wilde aapjes! Kleine, grote, hele kleine, het was echt geweldig om te zien hoe die beestjes aan het spelen waren met elkaar, een stok en een boom.


Daarna zijn we weer naar beneden gelopen, weer in de trein gestapt terug naar TST en toen hebben we Chiel gebeld om te vragen of hij tijd had om met ons te gaan lunchen. Een noedel soepje. Chiel kon even tijd vrijmaken en we hebben hem ontmoet bij de Vietnamees. Heerlijk gegeten en daarna zijn we op weg gegaan naar The Gateway.


Eerst aan de koffie bij Starbucks en daarna hebben we wat rondgelopen en zijn we nog naar de supermarkt gegaan. We zijn ook nog naar de lampionnen geweest die opgesteld stonden bij de oude stationtoren bij de Starferry. Eindelijk hebben we daar dan foto's van!


En vanavond hebben we gegeten bij onze huischinees. We hadden zin in Peking eend. Het hele restaurant zat gevuld met families die allemaal iet wat opgewonden waren vanwege Full Moon Festival. De kinderen zaten met hun lampionnetjes aan tafel. En we zagen heel wat kleintjes die net zo goed onze kindertjes hadden kunnen zijn. De gelijkenis was gewoon eng.

Maar wij wilden dus een peking eend bestellen, zegt onze kelner dat er geen Peking eend geserveerd kan worden!? Wat?! Geen PekingEend?! Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte maar helaas was dat niet het geval.


Het schijnt dat er geen eenden geimporteerd mochten worden uit China i.v.m. de vogelgriep. Nou ja zeg! Voor ons heeft hij een kip opdezelfde manier bereid als een eend en konden we Simone toch nog een beetje de smaak van Peking Eend geven. Jammer. Maar dan moet ze gewoon nog een keer naar Hong Kong komen!

Na het eten zijn we weer naar de boulevard gelopen voor koffie en toen schenen de lampionnen volop. Wat een gaaf gezicht is dat toch. Het was beredruk omdat iedereen buiten rond loopt om naar de maan te kijken. Kindertjes met lampionnetjes en volwassenen met lichtgevende armbanden, hihi. Jammergenoeg was het toch wel bewolkt en konden we maar heel sporadisch de maan zien. Maar we hebben wel even de toerist uitgehangen...we hebben een foto laten maken voor de skyline!

1 comment:

Anonymous said...

oom aad word nu door deb gepijnigd en zien tegelijkertijd de foto's geniet er van
groetjes vanaf de wilddreef

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails