Tuesday, October 28, 2008

Naar de markt



Chiel is weer vertrokken naar het pittoreske Shenzhen vanmorgen. Altijd leuk. Hij kan eindelijk z'n werk gaan doen sinds de vakantie. Toen we aankwamen was er bezoek uit NL en dat is zo doorgegaan tot vandaag.

Ik ben met Rita en Hildegard naar Mongkok gegaan. Ze wilden de bloemen- en vogeltjesmarkt graag zien. Zo gezegd, zo gedaan. Natuurlijk eerst koffie gedronken en geluncht in LanghamPlace en daarna gingen we aan de gang.

De eerste winkel was gelijk raak op de flowermarket. De kerstspullen staan er al uitgebreid tentoongesteld en natuurlijk gingen we daar helemaal in op. Ik heb nog 3 flashy kerstballen gekocht. Erg leuk! Vervolgens de Birdmarket op. Ze hadden deze keer heel veel papegaaien! De meest mooie exemplaren zaten lekker buiten op een stok in het zonnetje!

We stonden ook te kijken bij een papegaai die aan een ketting op een stok zat. Maar ineens viel die van het stokje! De papegaai moest erg veel moeite doen om weer op de stok te komen en net toen hij eindelijk zat, kwam er een man aan die hem gelijk weer van de stok duwde!! Je had die gezichten moeten zien van Rita en Hildegard! Helemaal verontwaardigd! Het was wel zielig voor de papegaai maar ik heb vreselijk moeten lachen om die gezichten!

Daarna zijn we weer met tassen vol de taxi ingestapt. Hun mannen waren ondertussen weer terug van de beurs, en Rita moest nog langs de kleermaker om te passen. Ik ben toen naar huis gegaan. De was in de wasmachine gegooid, de stofzuiger door de kamer gehaald en de afwas gedaan.

Om 8 uur was ik weer in Wanchai bij Mes Amis. Daar zouden we elkaar weer ontmoeten omdat we met z'n allen naar de Dirty Duck zouden gaan.

Het eten was weer erg lekker bij de DD maar het idee dat ze donderdagavond de deuren voorgoed gaan sluiten, is toch wel heel raar! Ik had nog een gesprekje met een van de dames van de DD. Ik dacht dat Jesse of Jos wel een tafeltje hadden geboekt, maar helaas. Het stond niet in de agenda. Dus ik kon nog een laatste tafel reserveren voor donderdagavond! Niet buiten zoals we gewend zijn, maar binnen in de VIP-kamer. Ook niet slecht. Nou maar hopen dat iedereen ook kan, anders is het wel heel stil zo in m'n eentje in die grote kamer....

Na het eten zijn we nog naar X-perience gegaan voor een drankje. Er waren allemaal stellen die de Tango met overgave aan het dansen waren. Superleuk om te zien!

Ik heb afscheid genomen van John en Hildegard die naar Bali vertrekken voor een heerlijke vakantie en als het even meezit zien we Rita en Jos nog op woensdagavond voordat ze naar NL vertrekken. Het was weer als vanouds. Heel gezellig!

Ik ben na 1 drankje naar huis gegaan. Helemaal moe...

1 comment:

Arlene said...

Ziet er allemaal weer heel gezellig uit en als vanouds he?
Ben benieuwd of je nog samen met Jos en Jesse bij DD eet of dat je daar alleen zit.Hoop dat je nu de gasten weg gaan nog steeds goed slaapt!liefs Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails