Tuesday, October 21, 2008

Opruimen

Vandaag was een goede dag. Heerlijk geluncht met Jesse. Gisteravond belde hij nog op. Of ik zin had in een colaatje. Ik zat al in mijn pyama op de bank dus vlug omgekleed en een half uurtje bij Fat's Place gezeten. Het was leuk om Jesse weer eens te zien. Dat was lang geleden.

Het plan was eigenlijk om vanavond samen ergens te gaan eten maar hij kreeg onverwachts een klant op bezoek. Dus diner werd lunch. Iedereen is verder erg druk. Chiel is in China, Jos is druk met de beurs, Bram is druk en Kamilla zit in Singapore op het kantoor.

Toen ik weer thuis kwam ben ik aan de slag gegaan. Er moest nodig eens zooi uitgezocht worden.
Aan de ene kant een nadeel en aan de andere kant een voordeel, zo'n klein appartementje.

Je blijft de hele dag de troep opruimen, ik kan echt niet even iets laten liggen zonder dat je steeds denkt "wat is het toch rommelig", grote kasten in huis zetten kan eigenlijk niet dus de enige oplossing is opruimen!

T'is ook wel lekker dat je niets achter je aan kan laten slingeren. Je moet wel! Met gevolg dat ik de kledingkasten zo'n beetje elke 3 maanden uit mest. Vroeger bewaarde ik echt alles! Je weet maar nooit of het nog eens in de mode komt... Nu kijk ik met een ander oog naar die dingen. Te klein, te groot, kapot of verwassen, of als ik het 3 maanden niet heb aangehad, alles gaat "de zak" in!

Gevolg; je hebt alleen maar spul in de kast liggen wat je ook echt aandoet! Godzijdank heb ik hier geen echte winterkleding meer liggen. Moet er niet aan denken waar ik die enorme gebreide truien en winterjassen moet laten...

Het gaat niet gelijk de stort op, maar het wordt naar het HK-legerdesheils gebracht. Althans dat is de bedoeling. Soms kom je wel eens wat mensen tegen hier in de buurt die mijn t-shirt, jurk of broek aan hebben hihi...

Het personeel wat hier schoonmaakt, komt natuurlijk van alles tegen op de gang. Mensen die weer terug gaan naar huis of die overgeplaatst worden naar een ander land, nemen veel mee maar soms staan er hele inboedels en keukenuitrustingen naast de vuilnisbak. Zij nemen alles mee de kelder in en dat wordt keurig onder de medewerkers verdeeld als ze het willen hebben. Helemaal goed. Komt alles nog goed terecht.

Ook de boekenkast ontkomt niet aan mijn kritisch oog. Alleen de boeken die ik echt wil houden staan er nog in. De andere boeken gaan hup de doos in en gaan naar de bibliotheek van de Pinnacle in het clubhuis. Vaak zijn dat van de flodder romannetjes die ik op het vliegveld heb gekocht. Ik ben het kwijt en de Pinnacle is er blij mee.

De keuken is ook zo'n plek. Ik heb weinig kastruimte. Het lijkt groter dan het is. Achter de meeste kastdeurtjes zit apparatuur verstopt zoals de wasmachine, koelkast, vriezer en de afzuiginstallatie. Regelmatig de kastjes schoonmaken en leeg ruimen is de enige oplossing. Half volle pakken met van alles inspecteren en als het niet regelmatig gebruikt wordt, weg ermee! Stukje van een beker afgebroken? In de vuilnisbak ermee! Aangebroken flesjes met hoestdrank bijvoorbeeld leeggooien en weg ermee. Kortom ik ben lekker bezig geweest hihi...

4 comments:

Anonymous said...

ans ik keek gisteravond op de site van HongKong en kwam daar de nederlandse vereniging tegen die vroegen nbestuursleden en mensen die wat willen organiseren voor de nederlanders in Hong kong is dat niet wat voor jou je nmag graag organiseren als er mensen op bezoek komen

groetjes jan en jantina reinders

simone said...

Hemel zus, last van de hormonen??
Nee hoor gekkigheid, kan lekker opknappen hé?

kus

Simone

Arlene said...

Nou Miep Kraak heeft zich echt uitgeleefd!
Geeft een goed gevoel he als je zo bezig bent!
XX Arlene

Yvon said...

Je bent goed bezig, Ans!! Voor zulke dingen werkt een kleine ruimte als een speer, niet waar;-))

Liefs, Yvon

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails