Monday, November 24, 2008

De bus

Onder het kantoor zit een Starbucks! Hoe makkelijk kan je het hebben! En met een tall dark cherry mocha coffee MET whiped cream maak je van elke dag een feest!

Ik heb mezelf maar eens verwend met zo'n lekkere koffie en ben buiten op het terrasje gaan zitten. Terwijl ik daar zat stopte de bus precies voor mijn neus. En ik verbaasde me hoe netjes de mensen wachten om de bus in te gaan. Ik heb dit natuurlijk al ettelijke malen gezien, maar elke keer als ik dit zie moet ik denken aan mijn vroegere openbaarvervoer ervaringen in Shenzhen.

Het werken met de ellebogen, een voetje voor mijn medepassagier zetten, het breed maken van de torso, en het gewoonweg wegduwen van een irritante chinees, was de gewoonste zaak van de wereld. En niemand keek ervan op! Eerst wil iedereen tegelijk naar binnen en daarna wil iedereen tegelijk naar buiten! Je met 10 man tegelijk door de deur van de trein, vliegtuig of bus proppen was de normaalste zaak van de wereld! Het gezegde "Survival of the fittest" is echt uitgevonden in Shenzhen!

Maar goed ik dwaal af...

Maar dit ging zo rustig en netjes. Gewoon wachten tot het je beurt is lijkt een ongeschreven wet. Behalve als je in de taxi zit natuurlijk, want dan mag je elkaar afsnijden!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails