Wednesday, November 19, 2008

Ear candling


Vanavond hebben Jos en ik toch wel een bijzondere ervaring opgedaan. Een tijdje geleden vertelde Jos dat zijn oren steeds dicht klapten. Heel vervelend. En zo ontstond het idee om eens ear candling uit te proberen. Jos wilde niet alleen gaan en ik wilde het ook wel eens meemaken. Altijd leuk. En ik weet zeker dat ik in m'n eentje nooit was gegaan!

Na het eten hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we een typisch hong kong massage salonnetje ingestapt. De dame bij de voordeur die elke dag foldertjes in je hand probeert te drukken, kreeg zowat een beroerte toen wij eerder binnen stonden dan dat zij door had, hihi.

We gingen zo'n portiekje binnen waar allerlei foto's hangen van voet massage's en acupunctuur. Toch wel een beetje eng. Maar voor we het goed en wel doorhadden werden we al in een kamertje gestopt met z'n tweeen. Binnen no time stonden er 5 kleine thaise dames om ons heen te draaien en we werden er een beetje melig van.

We werden op 2 massagetafels gepoot, en voor we aan het idee gewend waren, zat er al een candle in onze oren! "Voel jij al wat?", hoorde ik Jos een beetje gemoffeld zeggen. "Ik voel helemaal niets!" "Neh...niets..."

Alhoewel...die dame heeft wel sterke handjes...en hup mijn hoofd werd resoluut omgedraaid door de thaise dame met de stevige grip. Weer een kaars erin. Misschien ga ik nu wat voelen...

Na een minuut of 10 werden de kaarsen gedoofd en kregen we allebei een hoofdmassage. Ineens greep mijn dame mijn buik vast. "You need tummy candle!" Pardon? En ze wees op een poster op de muur. Jos zag uit zijn ooghoeken een poster met een dame en een bloot been en een candle met een vlam. "NEE, ik wil het niet weten!!" hoorde ik ineens naast me. "Waar gaat ze het instoppen???"

Hahaha, ik krijg opnieuw de slappe lach als ik eraan terug denk! "Ze wil hem in mijn navel stoppen Jos!" "Weet je dat zeker? Van hieruit lijkt het op een ander plekje!", lachte Jos. Ik heb zo gelachen! Maar we hebben vriendelijk doch duidelijk gemaakt aan de dames dat we onder geen beding een vlammend kaarsje op andere donkere plekjes wilden hebben. Maar als we nog eens terug komen krijgen we korting! Dat hebben de dames beloofd!

Het effect van de ear candling, het schoonmaken van de oren, daar ben ik nog niet helemaal zeker van. Alhoewel mijn oren nu wel erg schoon aanvoelen. En Chiel was erg blij dat hij vandaag laat uit China terug kwam!

2 comments:

simone said...

He Jos,

A dirty mind is a joy forever!!!

Yvon said...

Das weer eens wat anders dan je oren uit laten spuiten;-))))
Ben erg benieuwd of je er nog wat van gaat merken.

Groetjes, Yvon

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails