Saturday, November 29, 2008

Een "killer" Garupa


Vandaag was de laatste dag hier van Nico. We hebben koffie gedronken en geluncht en zijn naar Lei Yue Mun gegaan in Kwun Tong voordat Nico weer naar het vliegveld moest. Trouwens een schattig vissersdorpje met huizen op stelten op een kwartiertje rijden vanaf Tsim Sha Tsui. Alsof je weer terug in de tijd gaat!

Nico kon nog wat foto's maken met zijn nieuwe camera en we konden heerlijk genieten van een prachtige winterdag. Strak blauwe hemel en een graadje of 22. Echt super! En dat het winter is kon je merken aan mensen en hondjes die met een winterjas met bont kraag lopen! Ook al vielen de mussen van het dak!

Je loopt bij wijze van spreke, dwars door de huiskamers van de chinesen die daar wonen. Je moet bukken om de was te omzeilen, oude vrouwtjes zitten met z'n 4tjes te mahjongen en de tv staat te loeien. Er zijn heel veel viswinkeltjes waar je zalig kan eten of vis kan kopen.

We kwamen langs een vishandel en de dame vroeg of we wilden eten. Maar niemand had honger want we hadden net gegeten. Wel wilden we graag de vissoorten bekijken die ze in bakken had staan. Ze zwaaide naar me en wees me op een enorme bak achter in de winkel. "You look!"

In de bak zat een enorme garupa! Zeker 25 kilo zwaar en meer dan een meter lang! Gevangen in de wateren rondom Hong Kong. Of ik de vis wilde voeren; tuurlijk! Altijd leuk! Ze pakte 2 levende garnalen uit een andere bak en knoopte vervolgens de garnaal aan een touwtje. Ik kreeg dat touwtje in mijn hand gedrukt en zei tegen mij: "Just go up and down, he likes!"

En ik zo naief als ik ben deed dat natuurlijk gelijk. Komt dat beest ineens een halve meter boven het water springen! Ik schrok me kapot! Een enorme bek met scherpe tanden zag ik vlak voor me! Hmmmm....zwemmen in de wateren van Hong Kong lijkt ineens toch niet zo aantrekkelijk meer....

1 comment:

Anonymous said...

Wat een griezel van een vis. Dapper dat je hem gevoerd heb, geef mijn portie maar aan Fikkie.
Groetjes Andree

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails