Monday, November 17, 2008

You buy copy watch??


Ik heb me vandaag opnieuw verbaasd over de verkoopstrategie van onze Indiase copy watch verkopers. Zouden ze zo irritant geboren worden of volgen ze ergens een cursus met verkooptechnieken? En hebben ze van nature een enorme eikenhouten plank voor de kop?

Ik persoonlijk word dood en doodziek van die jongens. Super irritant, ze lopen altijd voor je voeten, zodra ze een "wit"hoofd zien schieten ze erop af, als je aan de telefoon bent blijven ze in je oor "copy watch! copy watch!" roepen. En als je dan boos wordt en terug roept "get lost!!" dan zijn ze op de teentjes getrapt! Maar nummer twee die al stond te trappelen achter zijn collega roept er gelijk achteraan "copy watch, copy watch!"

Kijk, wij wonen een straat achter Nathanroad, en als we ergens heen gaan, moeten we 95 procent van de tijd over Nathanroad lopen. Ik herken die griezels stuk voor stuk. Ik woon er tenslotte "pas" 4 jaar! Maar zijn zij bijziend, verziend of nachtblind, dat zij mij niet herkennen??

Waarom denken ze dat ik een copy watch of nog erger een tailor suite (op maat gemaakt pak/jurk) wil kopen? Zelf als je met je bos wortelen of je netgekochte huishoudtrapje over straat loopt, vragen ze het nog! Voor mij toch een duidelijk gegeven dat ik GEEN toerist ben! Staat het op mijn voorhoofd geschreven?

's Avonds is het helemaal erg. Regelmatig wordt er "hasjies! hasjies!" aangeboden en willen de zwaar naar lichaamsgeuren ruikende Indiase dames wel voor 100 dollar met je man mee!

Ik heb daar eens over nagedacht...Stel, je bent een man...je hebt wat tijd over en je bent in de "prime of your life", ga je dan met zo'n vrouw mee? Ik bedoel, hij ruikt toch ook wat ik ruik? En wat voor geuren komen er los als je zo'n vrouwtje uit haar indiase gewaad gaat rollen?

Misschien is zo'n copy watch dan toch geen slecht idee!

2 comments:

Arlene said...

ik begrijp niet dat die lui niet afdruipen als jij ze aankijkt!
ik heb het meegemaakt en het is inderdaad irritant,dus op zouten die lui!

Anonymous said...

Jemig de pemig! Ik weet precies wat je bedoelt. Misschien moeten we ze een lesje leren door het om te draaien. Als Jij nou eens op de hoek van de straat gaat staan met je eigengemaakte übernederlandse gerecht: erwtensoep.
Blijf je in hun oren bleeehren: Koppie soep, Koppie soep sir??... in plaats van Copy (spreek uit als koppie) Watch! Dan weten ze het op een gegeven moment wel ;-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails