Friday, November 07, 2008

What's in a name!

Als je in China bent geboren, dan krijg je natuurlijk een Chinese naam. Vaak heeft dat te maken met het moment waarop je geboren bent, volle maan, zomer, winter bijvoorbeeld en het tijdstip en datum van geboorte. En de fortune-teller heeft ook een grote stem in de Chinese naam. Het liefst wil iedereen dat het kindje geboren wordt op de 8ste om 8 uur. Meer geluk kan een mens niet hebben!

Maar sinds de grenzen zijn open gegaan naar China en daardoor buitenlandse bedrijven zijn gevestigd in China, wil iedereen ook een Engelse naam. Voor een buitenlander makkelijker uit te spreken natuurlijk.

Deze Engelse naam heeft geen prioroteit voor de meeste Chinesen alhoewel het steeds belangrijker wordt voor ze. Wij hebben immers Jimmy's zoontje nog een naam gegeven; Daniel. De Engelse naam wordt vaak door de persoon zelf verzonnen als ze op een punt in hun leven komen dat ze die naam nodig hebben. Solliciteren bij een buitenlands bedrijf bijvoorbeeld.

Hierdoor krijg je de meest rare namen omdat ze geen idee hebben wat een gangbare naam is!
Zo had Chiel een Chinees in dienst met de naam John Strongwill en wat te denken van Echo! We hebben ook een vriend die Rain heet! Ik dacht dat hij Ray heette en hield dat ook stug vol totdat ik een mailtje van hem zag. Het was echt Rain! Van Jesse en Jos horen we ook de meest vreemde namen, Pinky, Spanky, Blacksmith... Hahaha echt niet te filmen!

Zo ging Allistair naar een barretje waar het personeel een naamkaartje droeg die te maken had met Winnie de Pooh! Winnie, Igor, Piglet, Poo...echt onvoorstelbaar...en ze zijn er trots op! En Chiel's accountmanager bij de HSBC bank heet mrs. Money!! Eerlijk waar! Hoe krijgt zo'n bank het voor elkaar!

Maar het mooiste is toch wel het verhaal van Chiel. Hij ging naar een groot bedrijf in China. Echt een grote met meer dan 15000 werknemers! Hij werd voorgesteld aan een dame ,de "deputy sales director". Geen kleine functie toch? Raad eens hoe zij heette? TWINKLE!! Vervolgens kwam de sales director herself binnen lopen...raad 's? Haar naam is BARBY!!!

Chiel heeft z'n best gedaan om niet steeds in lachen uit te barsten. Hij dacht dat hij in een massage salon terecht was gekomen!

2 comments:

Anonymous said...

Had ze ook nog roze aan en een wespentaille??? Feest helemaal compleet :) Dikke kus Simone

Anonymous said...

we wensen jullie een prettige wandeling toe ik heb gisteren nog een ATB tocht gedaan van 53km in het bos toen ik thuis was ik goed kapot
ik hoor je niet meer over het fietsen in en om hong kong op de ATB of i.d, moeten ze al weer in training voor de marathon volgend jaar

groetjes jan en jantina het zonnetje schijnt hier op dit moment lekker weer om te wandelen

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails