Monday, October 04, 2010

Een hollands plaatje

Nadat wij waren opgestaan, het ontbijt op hadden, gedoucht en klaar voor actie waren, en dat allemaal voor 6 uur 's ochtends besloten wij het volgende.

Zoals dat hoort in een weekend, zijn ook wij naar een voetbalwedstrijd wezen kijken. Te weten bij het alom bekende Olympia 2  tegen Diosa 5. Waarom deze wedstrijd? Wel omdat Martijn en Ben beiden bij Olympia spelen.

Het was een prachtige nazomer dag. De zon hing laag aan de horizon en de schaapjeswolken dreven in formatie over het voetbalveld. Hoe hollands wil je het hebben! De geur van vers gemaaide grasvelden werden vermengd met ontsnapte geuren van vers gezette koffie en een oververhitte frituurpan. En de kratten bier stonden al klaar bij de achterdeur van de kantine.


De coach van de thuisploeg was goed te spotten aan de overkant van het speelveld. Gekleed in een lichtblauwe sweater die zijn liefde voor een biertje keurig afkleedde en met een stem als een misthoorn zweepte hij zijn team op. "Zakken! Speel in de voeten! Naar voren!" waren een van de vele kreten die volgens mij te horen waren over het gehele land van Maas en Waal.


Onze jongens speelden een goede wedstrijd. Martijn was helaas geveld door een luchtweginfectie dus na een sprintje stond hij later te hoesten als een oude man. En waarschijnlijk was dat ook de reden dat hij even later helemaal vrij stond tegenover de keeper en helaas de bal recht in zijn armen schoot. Ben probeerde een voorzet te geven aan Martijn, maar door goddelijke interventie viel de bal binnenkant paal keurig links boven in het doel! Prachtig doelpunt a la van Basten!


Toch was voor mij de 'man of the match' niet Ben of Martijn maar Johnny! Johnny speelde rechtsvoor bij Diosa. De beste man heeft zijn benen uit zijn lijf gelopen en kreeg geen enkele speelbare bal. Zijn frustratie was groot en duidelijk zichtbaar. De vele GVD's en het gooien met mannelijke en vrouwelijke lichaamsdelen, maakten dit meer dan duidelijk.





Toen ik Johnny gelijk na de wedstrijd zag zitten op de grond met een sigaretje en de verslagenheid op zijn gezicht zag staan, overspoelde mij een enorm gevoel van medelijden. De volgende keer gaat het beter Johnny! 


 De uitslag van deze westrijd was in het voordeel van Olympia. 3-0.



Have a nice day!

1 comment:

Fiona Teeuw said...

Genieten hé! Zeker met het mooie nazomerse weer.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails