Saturday, October 30, 2010

Ik word er zoooo moe van...deel 2

Goed, waar waren we gebleven...O ja, we hebben nog steeds GEEN INTERNET!!!

Nadat we de 80 hkd hadden betaald zaten we nog steeds zonder internet. Chiel weer bellen om het transactie nummer door te geven. 'Bedankt' zei de dame, 'maar we krijgen ook nog 1683 hkd van u!' WAT?! 'You're kidding me right?', zei Chiel geirriteerd. Natuurlijk was de rekening opgestuurd naar het emailadres wat deze vriendelijke dame zelf had geblokkeerd. Beheerst maar nors zei Chiel 'OK' en hij heeft dezelfde minuut het geld overgemaakt. De dame had verteld dat we morgenochtend weer internet konden verwachten...

Rara politiepet, natuurlijk hadden we vanmorgen weer GEEN INTERNET!!

Getergd maar dankzij een goede nachtrust toch uiterst vriendelijk, belde Chiel weer met de dame van de PCCW. 'Ok, we hebben nu 4 betalingen achter elkaar uitgevoerd en dit alles zonder dat wij het kunnen controleren of het ook klopt omdat wij dus NIET op internet kunnen, wanneer krijgen wij nu internet?'
De dame begreep het helemaal. Ze zou het even gaan bekijken. Na een paar minuten kwam ze weer aan de telefoon. Aha ze zag waar het probleem lag! We hadden nog steeds geen internet omdat ze nog 200 hkd van ons kregen!

Toen zag ik Chiel wit wegtrekken, de adertjes kwamen weer kloppend opzetten, hij nam een diepe zucht en zei heel beheerst 'I want to speak with your manager!!' De dame vroeg waarom (?!) Nou omdat wij steeds als wij bellen een ander bedrag moeten betalen! Dat kan toch niet! Stel dat wij inderdaad nog een achterstand hebben, wat wij niet denken maar stel dat jullie gelijk hebben, waaarom telt dan niemand die bedragen bij elkaar op en geeft het totaalbedrag de eerste keer dan aan ons door? Waarom zijn het bedragen die wij niet begrijpen? Waar komt dat vandaan? Wie maakt hier nu een fout?!

Ze had een plan...als wij nou eens die 200 hkd overmaakten, dan zou zij over 1 uur terugbellen en met haar manager bespreken of wij niet maandag al (!) weer internet konden krijgen! Want als je bent afgesloten duurt het normaal gesproken wel een hele week voordat zij je weer aansluiten! Chiel begon te lachen. Nou dat klinkt als een plan zeg!

Maar het is natuurlijk gelul in de ruimte want vorige week kregen we wel dezelfde dag nog internet. Je kan boos worden maar het heeft geen nut. Deze mensen worden hier niet warm of koud van en feit blijft dat we internet willen hebben!

We werden inderdaad na een uur terug gebeld. Maandag worden we weer aan gesloten en Chiel krijgt een nieuw emailadres. En dat is heel handig...NOT! Zo kunnen wij NIET controleren of al die rekeningen wel kloppen en hopelijk heeft hij geen andere belangrijke email gekregen.

We dongelen dit weekend nog maar even door...

Wordt wederom vervolgd!



Have a nice day!

2 comments:

Mickey said...

MAN wat een ellende!!!pfffffffffffffff. ZO erg, dit soort chinees gedoe, je hebt gewoon totaal geen grip op de situate.

sterkte!

Arlene said...

Als je ze zou kunnen vinden zou je ze toch over hun bureau heen trekken wat een ... lui,lijken wel ambtenaren en dan nog erger!!
Chiel diep ademhalen,denk aan je hart!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails