Monday, October 25, 2010

TripAdvisor


TripAdvisor is een website waar je als consument advies kan inwinnen. Reizigers schrijven over hun ervaringen. Of het nou gaat over het hotel, de reisbureaus, restaurants of een vakantiehuisje wat je huurt. Heel handig en best betrouwbaar aangezien de consumenten deze 'reviews' schrijven. Zo kan je op je gemak eens nalezen of wat zo'n hotel je belooft, ook inderdaad waar is. En het desbetreffende hotel krijgt deze informatie dus ook. Aan hun of ze er iets mee doen of niet.

Bij elke trip die wij maken, lees ik voordat ik het hotel boek wat ik op het oog had, deze reviews. Heel handig. Mocht het iedereen nou tegenvallen, dan ga ik op zoek naar iets anders. En staat dat hotel inderdaad op die plek of heeft het hotel het mooier afgespiegeld dan het in werkelijkheid is?

Zo heb ik dus ook een review geschreven over ons hotel in Sydney. Ik was namelijk niet blij. De prijs/kwaliteit verhouding was bij dit hotel, in mijn ogen, helemaal zoek. Ik kreeg net een mailtje van deze website dat mijn review (en natuurlijk de reviews van anderen die eerder geschreven waren) meer dan 100 keer was bekeken en dat het dus zinnig is om je ervaringen te delen.

Ik ben gelijk naar de website gegaan en heb de nieuwe reviews gelezen. En toen dacht ik 'hoe is het mogelijk?' Boven mij stonden al 10 andere verhaaltjes. De een zag hetzelfde wat ik zag, en de ander zag het tegenover gestelde! Hoe kan dat nou?

Wat voor de een een onoverkomelijk probleem is, daar haalt de ander zijn schouders over op. Zo blijkt maar dat alles subjectief is en dat we allemaal met gekleurde lenzen het leven bekijken.
Interessant nietwaar?

Have a nice day!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails