Wednesday, May 11, 2011

Een bloemetje

Vorige week waren wij uitgenodigd door Rina en Paul voor een etentje.

Rina en Paul openden het kantoor in Hong Kong voor de Nederlandse vestiging. Eigenlijk net zoiets als wat wij hebben gedaan. Maanden van hard werken zijn daaraan vooraf gegaan. Kantoortje zoeken, bureau's in elkaar sleutelen, tegen de spreekwoordelijke muren aanlopen, mensen aannemen, internet verbinding aanvragen, postzegels en paperclips kopen...alles aanschaffen wat er in een kantoor hoort te zitten. Het klinkt zo makkelijk maar in een ander werelddeel met een geheel andere cultuur en geheel andere werkwijzen is de aanschaf van een koffiezet apparaat al een hindernis waar je u tegen zegt.

Dus als je dan alles voor elkaar hebt, dan mag je terecht trots zijn op je inzet en dat aan de wereld tonen. En dat waren ze! En met een etentje wilden ze iedereen bedanken die in welke vorm dan ook een steentje hadden bijgedragen in de realisatie hiervan. Heel erg aardig. En wat hebben we lekker gegeten! En wat was het gezellig!

Ondertussen hadden we navraag gedaan bij Elvira, Chiel's secretaresse. We wilden zo'n enorm bloemstuk op standaard laten bezorgen bij het kantoor. Zoiets als de foto's hieronder laat zien, dat leek ons nou een goed idee maar Elvira was verbijsterd! Dat kan niet! Oh nee! Dat is niet de juiste procedure! Deze bloemstukken zijn alleen geschikt voor openingen van winkels! Niet voor kantoren!! "It's a good thing you asked me first!", zei Elvira. "Let me handle it."

 

Tja, je moet het maar weten. Ik baalde er enorm van want in gedachten zag ik Paul en Rina al de gang binnen lopen van hun kantoor en verbaasd de geur van rozen en lelies opsnuiven. Want die bloemstukken ruiken zalig maar helaas ging dit feest niet door.

Gelukkig stond er toch een verrassing op ze te wachten toen ze de volgende dag op kantoor kwamen!
En een meisjesdroom ging eindelijk in vervulling... ik heb altijd al op zo'n bordje willen staan!!

photo made by Paul

4 comments:

Rina said...

Hee Ans,
Ja de verrassing was enorm toen we de deur open deden en het bloemstuk recht voor onze neus stond. Het is ook een mooi bloemstuk geworden. Het staat op het bureau naast mijn bureau dus ik kan er vaak van genieten!
Heerlijk
Rina

Anonymous said...

Wow, da's mooi!!!

Arlene said...

Echt mooi dat bloemstuk!Hoewel ik dat andere wat over de top stuk ook erg mooi vind!
Gaat het weer beter met je?
liefs en knufs Arlene

Liekie said...

Mooi bloemstuk, hoewel ik die bloemenstandaards die "niet kunnen" ook erg mooi vind :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails