Thursday, May 05, 2011

Vol programma

Ik zag dat het al een paar dagen geleden is geweest dat ik wat geschreven heb maar dat komt omdat het hier nogal hectisch is. We hebben het druk!

Klanten komen en gaan. Afspraken. Nieuwe gasten arriveren. Berry is er. Ongeplande situaties doen zich ineens voor. Dan ben ik ook nog aan het trainen. Kortom, ik ben steeds de hort op en niet achter mijn Mac te vinden.

Straks komt Chiel weer terug uit China met zijn gevolg en dan gaan we naar Elvis. Eindelijk normaal eten. Ik kan geen rood vlees meer zien!!!! Na zo'n week denk ik er hard over om vegetariër te worden en dan heb ik altijd een smoes om ergens anders te eten dan alleen maar in een steakhouse.

Dat gedrag begrijp ik trouwens nooit. Want dit is geen uitzondering. Want als je nou toch aan de andere kant van de wereld bent, een andere cultuur, is het dan zooo erg om je eens onder te dompelen in die cultuur? Is het dan zo erg om die bekende en o zo saaie biefstuk eens links te laten liggen? Is een bordje nasi of een kommetje noedelsoep dan echt zo erg? Eet je thuis echt elke dag een biefstuk?

Godzijdank heb ik vanmiddag met Mickey lekker aan de sushi gezeten. En aan de tofu. Bij elke hap die ik nam voelde ik me gezonder worden. Bakje groene thee erbij en ik voelde me weer helemaal Zen!

Nou Chiel nog. Hij "mag" gezellig a.s. zondag mee om te golfen met weer een andere klant. In China. Ook lekker naast de deur. Op zijn vrije zondag. En als je nou weet wat een bloedhekel Chiel aan golfen heeft dan begrijp je dat zijn 'flow' op dit moment muurvast zit!

Ik heb met 'm te doen. Nou ja. Na deze afmattende week zal het vast allemaal beter worden. Ik hoop alleen voor de klant dat Chiel de bal richting put slaat...
Dit wordt namelijk de tweede keer...

Have a nice day!

4 comments:

Arlene said...

je kon wel druk zijn!
Ach en sommige mensen zitten zo vast in hun eet gewoontes dat ze niets anders durven te proberen,ik zou het wel weten in HK,nergens heb ik zo vaak zo lekker en anders gegeten!
Nou hou je rustig he,zennnnnnnnnnnn

Liekie said...

Geen betere en veelzijdigere keuken als de chinese keuken. Ik snap het ook niet, nasi is toch zo goed in de nederlandse cultuur geintegreerd, dat we het eigenlijk als "Hollandse pot" kunnen beschouwen.

Maar niets erger als de Duitsers. Die gaan het liefst op vakantie naar Majorca ("Ballermann" noemen ze dat), met tienduizenden anderen Duitsers, zodat ze duits kunnen spreken tijdens de vakantie en eten meestal bij de Schnitzelkönig of bij de "deutsche Imbiß"

Leuk blog heb je trouwens!
Groetjes vanuit Berlijn :-)

miss honeybee said...

@ Lieke, nou moet ik zeggen dat ik afgelopen week bij de "biergarten' ook aan een schnitzel met frietjes zat en die was heerlijk! Maar dat is misschien eens in de 3 maanden. Elke dag een steak, nee, daar kan ik niet tegen.

Maar wat leuk dat je mijn blog leest! Hopelijk tot gauw!

Andre said...

Zet hem op Chiel!!! Hole in One!!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails