Friday, August 10, 2007

Foutje...toch een T8!




Nou dit was niet afgesproken...gaat de typhoon voorbij HK, komt die als een idioot weer terug!

Ik heb dit nog nooit mee gemaakt, maar HK kan dus in paniek raken!

Linn en ik liepen door Ocean Terminal om voor een spijkerbroek te kijken. Winkeltje in, winkeltje uit. We wilden de Replay winkel in en dat kon niet meer. De verkoopsters deden net de deuren op slot. Bij de volgende winkel idem dito. Huh....? Maar goed we liepen nog wat door het winkelcentrum toen het ineens een beetje chaotisch werd. Ineens een heleboel mensen (daar is Mongkok op zondagmiddag niets bij!), iedereen liep door elkaar en ze hadden allemaal haast.


Een dame die voorbij liep vertelde ons dat Typhoon Warning 8, net was afgegeven. Ohhhh...dat verklaart een hoop!

Alles werd gesloten, dus ook restaurantjes en zo, dus dan maar even langs de supermarkt. No way dus, er stond een rij te wachten die drie keer door de hele supermarkt liep! Hmmm...dan maar even langs de bakker. Chinezen stonden hun dienblaadje vol te stouwen met brood en dat terwijl ze niet van brood houden! Nou wij hebben hetzelfde maar gedaan. Hebben we in ieder geval iets te eten vanavond.

Wij lopen dus terug van het winkelcentrum naar huis en een hele mensen massa, liep als een groot lint richting de MTR. Winkels gingen dicht, en ze liepen zelfs op straat! Je moet weten dat een hongkonger een groot plichtsgevoel heeft. Je loopt niet door het rode licht en je loopt dus ook niet op straat als die niet is afgezet. Maar vandaag liep iedereen op straat!

De ramen van gebouwen zijn allemaal afgeplakt tegen brekend glas, alle losliggende/staande obstakels zijn van straat gehaald, kortom een HongKong zoals wij het in die 3 jaar dat we hier wonen nog niet hebben gezien.

Chiel is onderweg van Shenzhen naar HongKong. De ferry's zijn allemaal uit de vaart genomen. De laatste ferry naar DB is vertrokken. Bram zat er gelukkig op. Wij zitten nu thuis. Alle ramen en deuren goed afgesloten, gordijnen dicht tegen brekend glas en nu maar afwachten....

3 comments:

Anonymous said...

Dat word een mooie Ans. Er is inderdaad erg lang geen echte T8 geweest, dus ga er maar van uit dat er heel veel naar beneden gaat komen. Signs vooral.

Heel veel veilig kijkplezier voor het raam gewenst.
Hoe laat komt het epicentrum voorbij?

Groet,
pim

Anonymous said...

Dit is niet leuk!
Wat een onbetrouwbare Tyfhoon!
Doe allemaal vooral voorzichtig en ik blijf jullie volgen.
Arlene

Anonymous said...

Nou daar ben je lekker klaar mee, belooft ie niet te komen doet iet 't toch!!! Kijk aub heel goed uit allemaal; gordijnties dicht, lekker dicht tegen elkaar op de bank en oud hollandse spelletjes!!!

Houd je taai en dikke kus uit Leiderdorp. Ja we zijn sinds gisteravond weer terug, ook eerder trouwens omdat ook in Spanje weer niet geheel te vertrouwen is.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails