Thursday, August 23, 2007

Tempels en Sai Kung



We zijn weer lekker druk geweest!
Vanmorgen zijn we met de MTR naar Wong Tai Sin en Diamond Hill gegaan. In het eerste district staat de drukst bezochte tempel van Hong Kong. De Sik Sik Yuen Wong Tai Sin Temple. Een hele kleurrijke tempel. In 1973 is deze tempel gebouwd en rondom is de Good Wish Garden.

Aan de voet van de tempel staan allemaal hokjes met Fortune Tellers. Deze fortune tellers worden erg serieus genomen in Hong Kong. Zakenlieden, echtparen, je kan het zo gek niet bedenken, gaan vaak elke vrijdagavond naar de tempel om te bidden en hun lot bespreken met de forune teller. Ik zelf ben met Pancy er heen geweest om de datum van de geboorte van haar dochterje te bespreken en later de naam.

Arlene en ik hebben allebei onze palm laten lezen, en ik moet zeggen dat hij griezelig vaak, de spijker op de kop sloeg.

Daarna eerst maar koffie en toen de MTR weer in naar Diamond Hill. 1 Stopje verder.
Daar staat het Chi Lin Nunnery met de Nuan Lin Garden. Een geweldig complex wat alleen met houtverbindingen in elkaar is gezet. We hebben ook lekker gewandeld in de tuin en we kwamen helemaal tot rust. "Totally Zen!" We mochten geen foto's maken van de budha's dus helaas ontbreken die.
En vanavond hebben we seafood gegeten in Sai Kung. Bram, Kamilla en Anisah zijn ook meegegaan. Heel gezellig en ongelooflijk lekker gegeten. Morgen doen we lekker kalm aan en 's avonds hebben we een afscheidsfeestje van Anisah. Ze gaat weer terug naar Singapore. Snik. We gaan haar missen.




Morgen zet ik de filmpjes erop. Ben nou een beetje moe...

1 comment:

Anonymous said...

hallo ans en chiel we zijn weer op de basis we zijn 3,5 week met vakantie in tsjechie geweest 1e week 35 graden en dat vinden we te warm om iets te ondernemen b.v. fietsen/wandelen maar de rest van de vakantie was het om en bij 20/25 graden we hebben de website uitgedraaid en zullen de berichten gaan lezen want jullie hebben het nogal druk gehad zien we familie/vrienden op bezoek.jos begint zich een klein beetje te vervelen en kijkt op internet of er mooie banen zijn dit ook .i.v.m dat zijn auto te snel rijdt en de bekeuringen komen bij ons binnen omdat de kenteken op de naam staat van jantina jos is oficeel nog inwoner van hong kong en dan krijg de kenteken van de auto niet op je naam dus wij hebben een tweede auto allen jos rijdt er in.we hebben al tegen hem gezegd nog een a twee bekeuringen en je moeder is haar rijbewijs kwijt oke we gaan verder berichtjes lezen we zien de nieuwe berichten wel weer. groetjes jan en jantina

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails