Thursday, August 09, 2007

Ocean Parc, Jun Kung en T3-warning!

Gisteren hadden we een drukke dag compleet met Typhoon warning 1. Maar wel een heel gezellige!

's Ochtends zijn we vertrokken richting Ocean Parc. De kids, Anisah en ik zijn per bus er naar toe gegaan. Er stond een rij voor de bushalte van heb ik jou daar maar geheel op z'n Hongkongs, verliep alles rustig en geordend en zaten we toch binnen 10 minuten in de bus.

Aangekomen op Ocean Parc, was het heet en zonnig, dus iedereen liep met die parasolletjes waarmee je bijna een oog verliest, en hardstikke druk! Maar goed, onze stemming kon niet kapot, dus rustig in de rij voor de entree-kaartjes.

We hebben van alles gedaan, compleet met foto shoot met alle mascottes van Ocean Parc, kabelbaan (die het wel deed!), bezoek aan super aquarium en haaien-tank, achtbaan en natuurlijk een bezoek aan de nieuwe schattige panda's van 2 jaar oud! Ben heeft nog met een spelletje ring werpen een enorme knuffelkip gewonnen en daar liep Anisah dus de hele dag mee rond.
Remy en Ben in een ziekmakend ding!

Op de terugweg met de bus moesten we staan omdat de hele bus al volzat. Remy stond als een oude man gebogen in het gangpad want het dak was zo laag dat hij niet rechtop kon staan. Een dame uit Guangzhou stond gelijk op voor hem. Ze vond hem zielig! Ik moet eerlijk zeggen, het zag er ook niet uit. Remy heeft lekker vanaf Ocean Parc tot de MTR dus lekker gezeten. En er zijn geen telefoonnummers uitgewisseld!

Van die hele typhoon warning hebben we de hele dag niets gemerkt, maar we waren net thuis, toen de hemel open brak.

's Avonds zijn we met z'n allen wezen eten op Knutsfort Terrace waar we Steve, Silla en de kids en Crystal, Lydia en een vriendin hebben ontmoet. Heel gezellig en toen was het tijd om naar een barretje te gaan waar Jun Kung optrad. Hmmmm....zeker weer zo'n kwijleballerige chinees met een haarlok over z'n gezicht die denkt dat hij in z'n eentje Backstreet Boys kan nadoen.
Crystal, die producer is bij een HK-radio station, had kaarten geregeld en omdat San Miquel het sponsorde ook nog eens gratis San Miquel bier geregeld voor de hele avond. Kan je niet op het laatste moment zeggen dat je er geen zin in hebt natuurlijk, dus toch maar er heen. Het bleek om de hoek te zitten van onze flat, dus als het toch een enorme tegenvaller zou blijken te zijn, dan waren we binnen 30 seconden thuis!

We werden binnen gehaald als VIP's. Niet in de rij, beste plek van het huis, kadootjes en gelijk emmers bier werden er op tafel gezet. Niet gek!

De dame van San Miquel
De band Jun Kung

De jongens werden allemaal voorgesteld aan een man, die later bleek de presentator te zijn van de hele avond. Toen begon de band te spelen...en we werden aangenaam verrast! Lekkere oude rock muziek die de band geweldig goed speelde. Heel leuk! We zijn ook gebleven tot het eind.
De band net voor ze on stage gingen...en mijn eigen rock-stars!

Toen we thuis waren zagen we op tv dat Typhoon warning 1 was overgegaan in waring 3! Hmmm...Remy was er niet blij mee want hij zou de volgende dag vliegen naar Singapore voor 4 dagen. Een nederlandse vriend van hem zit daar.
Gelukkig is hij vanmorgen vertrokken naar het vliegveld en niet meer terug gekomen dus ik neem aan dat hij op dit moment al in Singapore zit.

De typhoon komt by-the-way precies over HK. Ze verwachten vanmiddag rond 3 uur dat typhoon warning 3 overgaat in typhoon warning 8!

1 comment:

Anonymous said...

He zus, stuur die tyfhoon warnings effe weg,krijg toch kriebels als ik er aan denk dat ik straks in dat vliegtuig moet!geintje hoor we hebben nog 1 weekje en dan wil ik wel graag de zon,want hier is het net herfst!
liefs Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails