Monday, August 20, 2007

Temple of 10.000 budha's

Na een ietwat heftige nacht was het vanmorgen best moeilijk om op te staan. Maar de wekker ging en Arlene zou er over een half uurtje zijn. Ik heb nog gebeld met Lody om haar te feliciteren voor haar verjaardag. Nogmaals gefeliciteerd Lody!

Chiel stond op het punt om de deur uit te gaan want hij en Jesse zouden gaan hardlopen. Jesse gaat over een paar weken de marathon van Rotterdam lopen en wilde nog even trainen. Kijk die dingen worden altijd afgesproken laat in de avond, in een aircontioned ruimte en na een paar biertjes. Het was duidelijk afzien voor de mannen. Het was bloedje heet en de zon scheen fel.


Arlene en ik hebben nog even een fotootje kunnen maken van de sportievelingen en daarna zijn we de trein ingestapt naar Sha Tin.

Helemaal opgewonden dat ze nu dan toch eindelijk die 10.000 budha's zou gaan zien, liepen we richting tempel. Wat Arlene niet wist, maar ik wel, was dat we nog een flinke klim voor de kiezen zouden krijgen.

Alle tempels zijn zo'n beetje op een berg gebouwd. Waarom? Omdat je moeite moet doen om verlichting te krijgen!
Langs het pad staan ook spreuken (in 't chinees) zoals "You have to go through the difficulties of life, to get to heaven" en zo. Nou en dat hebben we gedaan! We hebben afgezien!



Een temperatuurtje van zo'n 35 graden, een luchtvochtigheid van 96 % en een hellingspercentage van 30! Das niet niks!!!
Maar we hebben het gehaald! Boven op de berg hebben we een vegetarische lunch genomen, nog even gepraat met een nederlands echtpaar en een enorme bos wierook afgestoken voor Marrie en Andy! Waar kan je beter om mededogen en steun vragen als bij een tempel met meer dan 10.000 budha's!!

Eenmaal weer beneden hebben we maar een taxi genomen terug naar huis en vanavond maar dicht bij lekker gegeten met Jesse en Alex. Weer een geslaagde dag maar morgen doen we lekker kalm aan.
Ik heb wat filmpjes gemaakt van de tempel maar tot nu toe heb ik nog maar 1 filmpje kunnen downloaden. De rest volgt zo snel mogelijk!




1 comment:

Anonymous said...

hai allemaal en leentje het was wel de moeite waard he,om de klim naar boven te maken (en terug niet te vergeten) maar dan heb je ook wat. Onvergetelijk mooi en indrukwekkend vond ik het ook. En wat is het volgende op het programma. Ben benieuwd en hou de web goed in de gaten. En Jesse, wanneer is die marathon? Weet zeker dat je hem weer uitloopt! Nou lieverds, veel plezier en groetjes uit Tiel.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails