Monday, February 18, 2008

Al 2 nachten in de jungle


Het was geweldig! Lekker in een bootje, voor je natje en je droogje wordt gezorgd, je ziet heel veel, de geluiden zijn zo anders dan wat je gewend bent en het belangrijkste: het weer werkte ook mee! We hebben 's nachts een paar buien en onweer gehad, maar overdag was het warm en zonnig. Helemaal goed dus.


Elke dag gingen we naar een kamp om naar de apen te kijken, maar als we een dorpje passeerden met de boot, dan gingen we daar ook even kijken. Voor mij trouwens een goede afleiding om niet helemaal zee-ziek te worden.

Hier waren we in een dorpje langs de rivier. De dame stond rijst in de lucht te gooien met een bamboe-mandje, het vuur stond aan om te koken en ze had net de was opgehangen. Een kippehok is helemaal niet nodig. Je hangt gewoon een doos op aan de muur en de kip gaat vanzelf daar haar eieren uitbroeden.


Toen gingen we naar de plaatselijke kruidenier. Niet veel meer dan een schuurtje met wat voorraden erin. De familie zat lekker buiten op het houten vlondertje en de jongste telg van de familie liet zich heerlijk vermaken door die "witte"!Als je rondloopt zie je van alles. Zo ook deze big nose, die van boom naar boom sprong!


En toen kwamen we weer bij het bootje. Zoals je ziet, was mijn "slaapkamer" al klaar voor de nacht gemaakt. Het slaapt trouwens heerlijk zo in de buiten lucht.


De captain. Hij en de kok en de gids slapen onderdeks. En als we naar het toilet moesten wat achter aan de boot was, op een vlondertje boven het water, dan trokken zij zich heel discreet terug naar de voorkant of onderdeks.


We waren op de "black" river. Hier is het water zo helder dat je eigenlijk niet goed kan onderscheiden waar de bush eindigd of waar de waterspiegel begint. Volgens Danson het perfecte moment voor een douche als we dat wilden.

Of we dat wilden? Wat denk je? Al 2 dagen bezweet en 's ochtends was je je met een flesje water, alles plakt, natuurlijk willen we douchen!

De pomp werd aangesloten en in het hokje waar de wc is, hangt ook een douche kop. Daar sta je dan en ga je lekker douchen. Het water was wel wat kouder dan dat we gedacht hadden, but hey, we waren weer lekker fris en een ervaring rijker


Morgen gaan we weer terug. We blijven nog 1 nachtje slapen waar de vuurvliegjes zijn en dan brengt Danson ons naar het piepkleine airportje om vervolgens af te reizen naar Bali.


No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails