Monday, February 18, 2008

Eindelijk! Camp Leakey, Kalimantan, Borneo


Het langverwachte oog in oog staan met een Orang Oetang was dan eindelijk daar! Wat gaaf! Wat bijzonder om zo dicht bij wilde apen te staan!


We hebben 3 kampen bezocht die allemaal onder behoren tot Camp Leakey. We hebben dus apen gezien die daar bekend zijn, ze hebben allemaal een naam, maar onderweg hebben we in de bomen ook wilde apen gezien, die niet bekend zijn bij de rangers.


Voor mij was het leukste toch wel de moeders met hun babies. Ze zien er zoooo schattig uit n de moeders zijn zo bezorgd over hun kleintjes. Het zijn net mensen, ik zweer het je. Het blijkt dat we ook genetisch voor 95% over een komen met een Oerang Oetang. Ik had geen idee dat het percentage zo hoog zou zijn. Maar dat verklaart wel waarom sommige mensen zich als apen gedragen.


Dit is een mannetje rond een jaar of 4. Hij kon mega-hoeveelheden bananen in z'n bek proppen om vervolgens hoog in een boom alles lekker te schillen en op te peuzelen.


Deze aap was moe. Hij wilde slapen.


Volgens de rangers was deze moeder met baby "ondeugend". Wat bedoel je daar dan mee? Nou ze kan agressief worden en bijten. Terwijl we deze foto maakten, stonden wij achter een ijzeren deur met tralies!


Deze Oerang Oetang hing in een boom naast ons bootje! Zij was een "wilde" aap. Niet zo duidelijk te zien op deze foto maar wel als je hem vergroot, is dat ze baby bij zich heeft. Volgens Danson is de baby 2 jaar.
En dit is de KING van de troep apen. Hij is de dominante man. Zijn naam is Tom. Heel bijzonder dat we hem tegen kwamen op ons pad, want hij komt eigenlijk nooit meer terug naar het kamp. De afstand tussen ons en hem was zo'n 50 meter. Ik zag hem rennen een boom in, en ik moet zeggen, dat was best eng!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails