Monday, February 18, 2008

Gili Trawangan, Lombok


Vanmorgen zijn we op weg gegaan naar Lombok. Het vliegveld ligt in Mataram en daar zouden we opgevangen worden door een gids. Hij stond daar inderdaad, we konden in de jeep plaats nemen, kregen een fris doekje en een flesje water, en de tocht ging richting de ferry.
Het zou ongeveer een uur duren. We werden op een strandje afgezet en de speedboat stond al klaar. Vanaf Lombok naar Gili Trawangan duurt het met de speedboat 10 minuten.

We werden net voor het strand gedropt, dus de broekpijpen omhoog, koffer op de nek en door het water naar het resort.

Een prachtig resort trouwens. Heel mooi. Het huisje waar we de 2 nachten door zouden brengen zag er prima uit. Het is in de stijl van een rijsthuisje. Boven werd de rijst gedroogd (slaapkamer) eronder leefde de familie (daybed, hangmat, terrasje) en achter het huisje is in dit geval en openlucht badkamer. Vanuit de slaapkamer gaat een smalle steile trap naar beneden, die in de tuin uitkomt.


Op het balkon voor de slaapkamer, 2 ligbedden en prachtig uitzicht. Echt een superhuisje!

Alles zit erin. Tv, lekker bed, kast, bureau en heel sfeervol!

En dan het buiten badkamertje...ik ben helemaal bevrijd! In je blote kont door de achtertuin, douchen met zeewater en daarna de emmer met leidingwater over je bolletje heen gooien! Ook het toilet is buiten en dat is een vreemde gewaarwording als je 's nachts naar het toilet moet!
Ik heb er ook nog een filmpje van dat lukt even niet om up te loaden. Komt later!

Naast het hotel is een straatje waar nog meer hostelletjes zitten en kleine kroegjes en restaurantjes. Heel gezellig. Deed me erg denken aan Boracay op de Philipijnen.
We hadden een tentje uitgezocht met vers seafood. Je loopt naar het buffet, je zegt wat je wil hebben, dan gaat het op de BBQ en even later komt het op je tafel. Je kan nog van alles erbij bestellen en als je afrekent blijkt het 15 euro te zijn voor 2 personen!

De zon scheen niet echt, maar ik ben me toch verbrand! de vellen hingen erbij!


Op het eilandje rijden geen auto's maar paard en wagens. Grappig om te zien maar ik ben er niet in gaan zitten. Kwam er niet van...

Toen we gingen wandelen, bleek dat het piepkleine eilandje toch niet zo klein was, ha ha ha.
Maar je hebt van alles wat. Strand, boerderijen, palmbossen, echt heel mooi.


En natuurlijk het zwembad! Helemaal goed! We wilden gaan snorkelen want rondom het eilandje schijnen prachtige riffs te zitten met blauw koraal, en de meest exotische vissen. Helaas door het weer mochten er geen boten uitvaren. We hebben daar elke dag regen en onweer gehad. Maar de temperatuur was prima! 35 graadjes!!

1 comment:

Bali Hotel said...

Travel to Lombok is much easier from Bali either by plane or public ferry. You will find something natural around the island. Exploring the island of Lombok is even easier by motorbike or joining the local sightseeing tour. Check also special deals on Lombok hotels in Senggigi Beach, Gili Trawangan, Gili Meno and Gili Air.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails