Friday, July 11, 2008

Geen balkon voor family Hong



Ik ben furieus!
Als jullie me nu zouden kunnen zien, dan zou je de stoom uit m'n oren zien komen!
Met de hartelijke dank aan mijn "grote vriendin" Ida Yp!

Vanaf eind april zijn we al (weer) bezig met Ida, over het flatje met balkon. Hoop gedoe, hoop gezeur, en ze komt geen enkele afspraak na. Nadat we weer zelf hadden gebeld, bleek dat we niet genoeg hadden geboden. Het flatje werd aan iemand anders gegeven. Jammer maar helaas.

Na 3 weken belde Ida ons in Singapore opnieuw op. Of we nog belangstelling hadden voor de flat. De mensen hadden hun bod veranderd.
Opnieuw een bod uitgebracht, ze zou bellen binnen 1 week... mooi niet! Chiel gebeld na een week... ze wist het nog niet. Ze zou terug bellen de volgende dag. Je raadt het al... mooi niet!
Vanmiddag heeft Chiel weer gebeld omdat Ida niets van zich liet horen.
Hebben ze de flat al verhuurd! Takkewijf!!

Nou kan ik best leven met het idee dat wij geen balkon hebben. Als die andere mensen meer geboden hebben, so be it. Maar het feit dat ze gewoon niet terugbeld en dat we dan moeten horen, dat het al verhuurd is, daar werd ik heel pissig over!

Dus ik naar beneden. Raymond, de man van het lease-bureau gevraagd om het nummer van haar manager. Ik ga een klacht indienen! Hij was echt oprecht verbaasd, dat we de flat niet hadden gekregen en hij was met me eens, dat het niet zo netjes was van Ida, om niet te bellen.
(Hij durfde waarschijnlijk mij niet tegen te spreken want ik had hem over die balie getrokken!) In ieder geval zou iemand mij terug bellen over 5 minuten.

Ik heb koffie besteld bij het nieuwe terrasje en inderdaad, binnen 5 minuten had ik de manager van Ida aan de telefoon. Uitgelegd waarom ik zo boos was. Dat dit geen manier is om met klanten om te gaan. Dat Ida zich niet aan afspraken houdt. En waarom moet zo'n beslissing 3 maanden duren?? En dat ik onder geen enkele voorwaarde ooit meer met Ida wil spreken!

Ze begreep het helemaal. Verontschuldigde zich. Maar helaas het appartement is al vergeven. Duh...snap je nou waarom ik zo boos ben? Of ik misschien een ander balkon wilde? Wat?! Op 1C. Kleiner appartement weliswaar maar met kleiner balkon. Ze zou zich hard maken dat wij dat appartement gelijk konden krijgen. Nou wat denk je nou zelf? Das geen balkon! Dat is een brede vensterbank! (er past net een bloempot op!)

Nou ja...mijn bloedruk daalt weer... en mijn waardering is gestegen voor al die mensen hier die met Chinezen zaken doen... het zo echt niets voor mij zijn!!!!
Het zijn net glibber-aaltjes, je denkt dat je ze vast hebt, maar voor je het weet zijn ze weer weg geglibbert!

3 comments:

Arlene said...

Kan me helemaal voorstellen dat je pissed ben,wat een rotwijf zeg,krijgt zeker zelf wat extra's toegeschoven van de nieuwe huurders.
Wel heel goed dat die manager nu ook weet hoe zij zaken afhandelt,als zij een beetje haar vak verstaat kan Ida op zoek naar een andere baan!
toch veel plezier dit weekend!
kus Arlene

Anonymous said...

shit wat balen zeg! Ik had me al helemaal verheugd op een privé terras en een dagelijks bbq-tje.
Maar ik kan me echt goed voorstellen dat je baalt, wat een k*twijf!!! Typical, dat wel!

Nou ja, dan maar op het terras bij de pacific... ook niet verkeerd!

Tot volgende week!! ik hoorde al dat we met een gezellige grote groep zijn... Helemaal goed!

Liefs,.

Yvon said...

Heel erg fijn zulke praktijken van ene Ida... Zulke mensen zou je toch...GRRRRRRRRRRRRR. Of wellicht toch onze Nederlandse inslag die toch anders met mensen en afspraken omgaat...Hoe dan ook, het is k*t!!
verheug je nu lekker op het bezoek van de kids!!!!!!!!! Je gaat nu heerlijke weken tegemoet! Hopelijk gaat Chiel de tijd vinden om ook lekker mee te genieten!

Liefs, Yvon

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails