Thursday, July 31, 2008

STORING

Het mooie van een blog bijhouden is dat je alles kan opschrijven wat je wilt. Mooie dingen, rare dingen, domme dingen, lieve dingen. Het maakt niet uit.

In mijn geval hou ik niet alleen ons eigen leven bij maar ook die van familie die bij ons op bezoek komen of van onze vrienden waar we dagelijks mee te maken hebben hier in Hong Kong.
Maar omdat ik alle stukjes schrijf, kan ik natuurlijk mijn eigen domme dingen, aardig achter houden van de wereld, hihi. Veel leuker zijn voor mij natuurlijk de dingen die ik om me heen zie gebeuren waarin ik zelf niet de hoofdrol speel. Maar zo nu en dan moet je toch ook eens je eigen bloopers laten zien, toch?!

Nou daar komt die dan... met stip op nummer 1!

Een paar weken geleden wilden Chiel en ik een nieuw klein digi-fotocameraatje kopen. De mijne was aan vernieuwing toe. Ik gebruik hem dagelijks en omdat ik nu op de Apple zo'n geweldig programma heb genaamd I-movie, wilde ik een iets betere kwaliteit voor vooral de filmpjes die ik maak.

Zo gezegd, zo gedaan. Chiel en ik gingen naar een fotoshoppie bij ons om de hoek. Chiel had al wat vooronderzoek gedaan en had van Michael gehoord dat dit winkeltje betrouwbaar en niet duur was.

We liepen naar binnen en het interieur van het winkeltje was sober en simpel. Niet zoals de Fortress met flitsende kleuren en veel licht en veel personeel, maar gewoon 2 balie's en daarachter 2 man en stellingen vol met lensen en camera's. Hmmm...waar zijn die display's met de nieuwste camera's... hoorde ik mezelf denken.

Chiel vroeg aan de man wat de beste kleine digitale camera was voor de beste prijs/kwaliteits verhouding. Hij kreeg een "Fujifilm" in zijn hand gedrukt. Nee, het is geen fotorolletje maar een merknaam...ik had dezelfde gedachte.... Ik had nog nooit van Fujifilm gehoord!
Chiel en de man gingen helemaal op in het cameraatje. Geweldige kwaliteit, goede video's, weinig geld naar verhouding, kortom een geweldig ding. Ik keek ernaar en dacht: "Saai...hij is in donkerblauw...ik wil zo'n roze of een oranje..."
Maar goed, als Chiel denkt dat dit een goede aankoop is, dan doen we het maar. De beste man stelde de instellingen in. "I put it in English okay? There is no Dutch setting!" Prima hoor. Ik vind alles best.

Eenmaal thuis gingen we gelijk druk in de weer met het cameraatje. Het is altijd weer een gedoe als je iets nieuws hebt. Alle handelingen die zo normaal en intuitief zijn geworden, kan je over boord gooien en je voelt je weer een kneus die het wiel opnieuw moet uitvinden.
En omdat ik niet echt een goed gevoel had bij "Fujifilm" was ik aardig kritisch op het cameraatje.

"Nou Chiel, ik denk dat mijn toestel het niet doet! Elke keer als ik een foto maak staat er in de display "STORING"! Belachelijk! Hadden we nou maar een CANON of een NIKON gekocht! Zo'n onbekend merk brengt alleen maar ellende!", mompelde ik geirriteerd. "Morgen gelijk terug naar die winkel!"

Lieve Chiel die veel te druk was met werken hoorde maar half van wat ik zei maar mompelde zoals het een goede echtgenoot betaamd..."Tuurlijk schat, doen we!"

Dus de volgende morgen gingen we naar het zaakje toe. De memorycard die ik had gekocht paste niet, dus voor dat kaartje moesten we zowiezo erheen. Chiel en de man die ons die dag ervoren had geholpen, keken naar de memorycard en de man zei:"Solly, solly, I give you the good one, okay?" Nieuwe kaart erin en toen kwam ik er even bij staan.

"Oh... and I have also this problem!" De man keek verschrikt op. "Why?" vroeg hij. "Well, every time when I make a picture or a movie, STORING appears in the display! I think this camera is not working well!", zei ik op mijn overbekende geirriteerde toon.
De man keek mij aan alsof hij er echt helemaal niets van begreep. Sukkel. Dus opnieuw proberen uit te leggen wat het probleem is. "If I make a picture, the word STORING appears in the display. You know? That means something like ERROR, ERROR!!!"

De man keek mij aan met een blik van ...ok...en wat is dan het probleem?
En ineens viel het kwartje bij mevrouw Hong! ...Oh... ongelooflijke sukkel die je bent...weet je zeker dat je niet blond bent? Het schaamrood steeg mij naar de wangen. Ik voelde me zooooo ontzettend dom!
STORING is engels voor OPSLAAN! Tuurlijk krijg je na elke foto het woord "Storing" op je display!!!! Hij slaat ze op!

Ik pakte vlug het cameraatje uit de handen van de man. Hij kon er wel om lachen.
Maar nu was ik het die zei:"Solly, solly, my mistake!"

3 comments:

Yvon said...

Ans, foei toch!! En dat nog wel voor iemand die mij als eerste "eigen" camera een Fujiphoto heeft aangeraden:-)))))))
Weet je nog, bij Altena in Druten in de winkel??
Veel plezier met je nieuwe speledingetje! We verwachten nu natuurlijk wel resultaten op je blog, dat snap je wel;-)

Dikke kus, Yvon

Anonymous said...

haha leuk verhaal!!

Anonymous said...

haha leuk verhaal.

patricia houtzager

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails