Friday, July 04, 2008

Het is een spannende dag vandaag!


Balkon aan de voorkant van het flatje! Uitzicht op het park en het zwembad. Nice!

Waarom? Let me fill you in!

Eind april zag ik dat het enige appartement met niet 1 maar 2 balkons (!) leeg stond. Ik bedacht me geen moment, deed de slippertjes aan en haastte me naar beneden. In de lobby zit namelijk iemand van het Lease-bureau die dus de appartementen verhuurt. Nogal opgewonden vroeg ik aan deze meneer of het appartement op de eerste verdieping met balkon inderdaad leeg stond.


Balkon aan de achterkant van het flatje met uitzicht op Minden Avenue.

"Yes, mrs Hong" zei hij. Dus ik gelijk erboven op, uitgelegd dat ik al 3 jaar wacht op dit moment en of ik misschien in aanmerking zou kunnen komen om dit flatje te huren.
De beste man mag daar dan wel zitten als aanspreekpunt van het lease-kantoor, maar hij heeft echt geen enkele bevoegdheid! Hij durft geen enkele uitspraak te doen en dat is best lastig als potentiele huurder van appartement met 2 balkons!!!

Ik kreeg een briefje in m'n hand gedrukt met de naam en telefoonnummer van degene die ik moest spreken volgens hem. En wie denk je dat erop staat????
Ja hoor, mijn beste vriendin Ida Yp!!! Oh my god, niet weer!!! There we go again!!!

Voor diegene die mijn blog volgen hoef ik niet te vertellen wie Ida is. Deze dame heeft mij werkelijk tot het uiterste gedreven in onze strijd om dit grotere appartement te krijgen. Maar goed, geef Ida een tweede kans, dacht ik.

Ik heb haar gebeld en gevraagd of het inderdaad waar was dat het flatje leeg stond.
"Yes mrs Hong!" Ok, kan ik in aanmerking komen daarvoor? "Yes mrs Hong!" Wat is de huur van het appartement? "Same as you pay now for 7B mrs Hong!" Wauw, dat is geweldig! Kan ik dan gelijk dat appartement huren? "No, mrs Hong!" Huh...waarom niet dan? "There's one more couple interested in this unit, mrs Hong!" Shit, die had ik niet zien aankomen...
Ok, wonen die dan net zolang als wij in the Pinnacle? "Yes, mrs Hong!" Ok, hoe gaan we dat oplossen? "How much you want to pay, mrs Hong?" Natuurlijk...geld...ze willen meer geld!

Om een heel lang verhaal iets korter te maken, wij hebben een bod gedaan, die andere mensen hebben een bod, en dat ging een paar keer over en weer. Ondertussen gingen daar weken overheen. Ik werd er niet goed van.

De manier van verhuren van flats gaat heel anders dan we gewend zijn in NL. Daar geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. Hier niet. Hier geldt wie het meest betaald krijgt wat hij wilt. Waarschijnlijk was er helemaal geen ander die hetzelfde appartement wilde, maar op deze manier kunnen ze de huurprijs flink opdrijven!

Chiel en ik hadden al besloten tot hoever we zouden gaan met de huur. We willen allebei echt heel erg graag een balkon zodat je lekker kan buiten zitten, maar niet tegen elke prijs. Dus we hadden het bod iets verhoogd. Doorgegeven aan Ida en vervolgens hoor je niets meer.

Dus een week later weer gebeld (je wil niet hebberig overkomen anders betaal je helemaal de hoofdprijs!) Ida, is er al nieuws? "Yes, mrs Hong, the other couple raised their offer. You want to raise also?"

Toen dacht ik slim te zijn. Nou Ida mij fop je niet meer! Ik ben iets omhoog gegaan met de prijs, maar gelijk verteld dat ons bod geldig was tot vrijdag! Ik wil gewoon weten of het ja of nee is. Maar ik begrijp echt niet waarom het bijna 3 maanden moet duren om een antwoord te krijgen!

Ida belde inderdaad op die vrijdag. "No mrs Hong, you're not approved. The other couple pays more. Or you want to raise?" Geen denken aan! Jammer maar helaas. Dan maar geen balkon. En dat was 3 weken geleden... Ik baalde er flink van. Ik had al visoenen van BBQ's op ons balkonnetje, ligbedden, planten, tuinsetje...

Zitten we in Singapore, wordt Chiel ineens gebeld door Ida. Of we nog zin hadden in dat appartement? En of we nog ons bod willen aanpassen? Die andere mensen hadden hun bod verlaagd! En nu waren zij "not-approved"!

Chiel heeft doorgegeven dat hij hetzelfde bod in stand houdt maar dat dit bod geldig was voor een week! Dat hij geen zin had in weer 3 maanden wachten op een antwoord. Ida was het er helemaal mee eens en vandaag zou ze dus moeten bellen...
En volgens mij kan ze maar 1 ding zeggen: You Are Approved! Maar zover is het nog niet...Ze zullen wel weer een konijntje uit de hoed toveren...

Spannend he?

3 comments:

Arlene said...

WE LOVE IDA...SO PLEASE MAKE MY SISTERS DAY!!!!!

M said...

Ansje!

Nou ik hoop dat het goed nieuws wordt, dan kunnen we deze zomer maar liefst twee braais te gelijk installeren!

Paar dagen geleden werd ik gebeld door Luchtverkeersleiding NL. Om tijd te rekken hadden ze eerst nog wat 'leuke' weetjes. 1600 aanmeldingen dit jaar en 20 plekken voor de klas van 32 zijn al vergeven. Mijn score was hoger dan gemiddeld, maar ik kom wel op de reservelijst :( 10 juli de medische keuring en 25 juli krijg ik het verlossende woord.

Tot snel!

Lody said...

Nou wat zou dat mooi zijn, lekker 2 "buitens", heerlijk hoor. Hoop en duim voor jullie dat Ida akkoord gaat.

Liefs en dikke knuf,
Lody

PS: Martijn succes!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails