Sunday, July 27, 2008

Zaterdag en zondag

Zaterdag:
Chiel was lekker vrij dus we konden eindelijk eens met z'n viertjes op stap. Linn wilde graag voor haar verjaardag een nieuwe telefoon en Ben was op zoek naar een horloge voor hem.
Omdat het opnieuw superheet was, zijn we het eerste de beste winkelcentrum ingelopen en hebben we daar wat rond gesnuffeld. Een prachtig rose telefoontje voor Linn gevonden en voor Ben's horloge zijn we toch naar dat kleine zaakje bij ons om de hoek gegaan.




Om 7 uur hebben we Echo, Ivy en Jenny ontmoet op de Avenue of Stars. Deze chinese dames werken allemaal voor Chiel in Shenzhen en na maanden proberen om een visum voor Hong Kong te bemachtigen, was het ze eindelijk gelukt! Ze waren helemaal opgewonden, hadden zich totaal uitgeleefd in Mongkok en ze vonden het echt te gek om met de "Louban" ( de baas) en z'n gezin te eten. Chiel had ze uitgenodigd voor een etentje.

Hij had ze gevraagd wat ze wilden eten en dat was Italiaans! Ze hadden nog nooit Italiaans gegeten en waren ook erg benieuwd naar de "Italian Noodles"! Dus een tafeltje geboekt bij Spasso. Het was zo leuk om ze te zien genieten van onbekend voedsel. Een pizza hadden ze nog nooit gezien, tiramisu was alleen een begrip en spagetti totaal onbekend. Ze keken ook hoe wij allemaal met een mes en vork bezig waren. Ook iets wat ze nog nooit hadden geprobeerd.

Rond half 11 hebben we ze weer afgezet bij het treinstation en zijn de kids en wij door gegaan naar Wanchai.

Bram had nog een berichtje achtergelaten op mijn telefoon of we misschien nog voor een drankje in Wanchai te vinden waren maar toen ik hem belde zaten hij, Kamilla, Jesse en zijn ouders en zus met man en kids, nog in Sai Kung.
Maar ze waren te moe om nog naar Wanchai te komen, drukke week gehad, hele dag rond gelopen op de vogeltjesmarkt en op zondag zouden ze met z'n allen naar Disneyland gaan. Ze moesten dus op tijd naar bed!
Wij zijn met Linn en Ben nog tot 2 uur uit geweest in Wanchai. Ja die oudjes zijn niet kapot te krijgen! Bij terug komst heeft Ben nog een doner kebab achterover geslagen en we hebben nog een film gekeken.

Zondag:
Vandaag hebben we Michael's verjaardag gevierd. Brunchen in het Excelsior Hotel in Causewaybay. Heerlijk buffet en een free flow of Champagne! Een superuitzicht over de haven en over Kowloon. Helemaal goed!

We hebben ons te goed gedaan aan o.a. oesters, sushi, krab, curry's, fois gras, chocolade fonteinen, vers fruit, gebakken eieren, croissantjes, sunday roast, bread & butter pudding, en natuurlijk champagne! Wat wil een mens nog meer?

Van Diana en Al kreeg Michael een gitaar die je op de Wii kan aansluiten en van ons kreeg hij vip-kaartjes voor de bioscoop in Elements. Die kaartjes hebben we echt met pijn en moeite kunnen kopen, want al het personeel begreep echt nul van wat wij wilden. Het heeft zo'n 2 uur geduurd voordat ze het door hadden en i.p.v. 2 kaartjes ben ik met 4 kaartjes naar huis gegaan. Niet omdat we het zo hadden gepland, maar omdat ik geen zin meer had om uit te leggen dat wij gewoon 2 kaartjes cadeau wilden doen. Erg vermoeiend.

Het is nu 5 uur geweest en iedereen ligt hier bij te komen op bed van het buffet. Chiel gaat morgen weer voor 3 dagen naar Shenzhen. Het gaat wel hard hoor zo'n weekend...

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails