Wednesday, September 03, 2008

The amazing "afval" race!


Ik las net tussen de comments dat zo'n beetje de halve familie van mij aan het lijnen is. En het gaat goed met de lijners! Iedereen is al aardig wat kilo's kwijt en we zijn allemaal van plan het einddoel te halen en te behouden! Ik ben zo trots op iedereen!

Ik ben begonnen nadat de kids weer weg waren. Alhoewel...eigenlijk ben ik al vanaf m'n 16de bezig...maar goed, nu ben ik plan om door te zetten. Ik krijg er wat van als alle broeken te strak zitten, dat de "Love-handles" nu toch wel ernstig in de weg zitten, en dat je ineens tegen een oude kop aankijkt als je je tanden poetst.

"Genoeg is genoeg", dacht ik. Dat overgewicht is niet goed voor mijn ego en nog belangrijker, niet goed voor mijn gezondheid! Moet ook zeggen dat ik bij tijd en wijle flink deprie werd van mijn eigen spiegelbeeld.

Chiel en ik zijn begonnen met de interactieve spelcomputer in huis te halen, de Wii. Geen smoesen meer van ik heb geen tijd of het is te warm. Dat ding staat daar nou, er is airco, dus gaan met die banaan! En het werkt echt! Elke morgen voordat ik ga douchen, sta ik 20 minuten of een halfuurtje op dat ding. Ik zweet me kapot en zoals vandaag barst ik van de spierpijn omdat ik gisteren heb gebokst!

Maar goed, het ging me niet snel genoeg...dat afvallen. Honderdduizend excuses verzonnen waarom het niet snel ging maar geen van allen waren legitiem. Die vreselijke zin "elke pondje gaat door het mondje" is een waarheid als een koe. Je kan natuurlijk wel een salade eten maar als je daarna een pavlova weg zit te kauwen...dat schiet niet op.

Nu ben ik ook begonnen met een andere manier van eten. Niet echt dieetten want dat werkt toch niet bij mij, maar gewoon nadenken met wat je naar binnen schuift. Dus uit eten gaan, is nu beperkt tot het weekend. En als je die menukaart voor je neus hebt, het slimste van de kaart uitkiezen. Geen cremesoepjes, geen pasta's, geen pizza's en geen rood vlees.

Van de 7 dagen eet ik er zeker 4 vegetarisch. Wat trouwens enorm goed bevalt en wat heerlijk is!
Heel veel verse groenten en peulvruchten die ik zelf allemaal klaar maak! 5 Maaltijden per dag en veel water drinken en elke middag een vruchten-smoothie als snack. Ik heb het geluk dat ik dichtbij een organische snackbar heb. Ja ja, die bestaan! Je kan zelf je fruit kiezen en er gaat geen suiker in en je zit vol tot het avondeten!

Ik heb nu veel meer energie en als ik in de spiegel kijk, dan geloof ik dat ik smaller ben geworden in m'n gezicht. In ieder geval voel ik me stukken beter! En 5 kilo eraf!! YEAHHHHH
Hou vol zussen en zwager!

4 comments:

Yvon said...

Whoopie!!!!! Dat gaat goed, 5 kg eraf! Vooral voor jezelf is dat een gigaboost! (want nee, je was echt niet te dik...) Maar afvallen voor jezelf is het leukste wat er is! Kan het volmondig beamen!!
Pas wel op met water drinken, volgens de laatste onderzoeken is dat niet zo goed als het lijkt...Prima als dorstlesser ipv een calorierijk drankje, nutteloos en (vaak) ongezond als je er veel van drinkt;-) Je komt er eerder van aan dan dat je afvalt en het is slecht voor je organen is gebleken.(was bij het NOSnieuws, dus ga ervan uit dat het geen kolder is)
IPV water kan je ook een calorie-armdrankje nemen zoals Cola-light e.d. Werkt hetzelfde.
Meerdere maaltijden p.d. is idd wel goed!!
Probeer wel af en toe te genieten van een maaltijd die minder afval-gericht is, gewoon zo af en toe jezelf verwennen, des te langer hou je het vol;-))

Liefs en knuffels!!

Arlene said...

Het afvallen gaat bij mij goed omdat ik goede ondersteuning heb van een dietiste,ook niet echt een dieet maar inderdaad bewust eten,meerdere keren per dag,iets wat ik nooit deed maar nu merk ik hoe goed dat werkt.Maar...een keer een BBQ of iets lekkers mag ook,je daar vooral niet schuldig over voelen maar van genieten,die aanpak werkt voor mij,integenstelling tot alles wat ik eerder heb geprobeerd zoals montignac etc.en waarvan je direct weer aankomt als je er mee stopt.
Ik vind het ook heel fijn te merken dat het helpt!!
Laten we doorzetten met zijn allen!!!

Anonymous said...

Ja ja zussen van me, het is idd een kwestie van anders omgaan met je eten, nadat ik zelf zo'n 3 jaar geleden 20 kg ben afgevallen, waarvan de laatste 3 stresskilo's waren, zijn er nog steeds 18 af. Dus ik wil maar zeggen als je je levensstijl aanpast kunnen ze er ook afblijven! Maar ik ben ongelooflijk trots op jullie. Ga zelf vanaf oktober weer naar de sportschool, ditmaal met een vriendin van het werk dus dan ook géén smoesjes meer met ben zo moe, heb geen zin, zo hard gewerkt, nee gewoon gaan met die banaan. Niet voor de overtollige kilootjes maar vooral om weer wat strakker in het vel te komen.
Dus met z'n allen vooral doorgaan!!!!!
Liefs en dikke kus,
LOdy

Anonymous said...

Jeetje wat goed zeg! Je kan het inderdaad al goed aan je gezichtje zien, dat was mij al opgevallen! Knap van je dat zo actief bent elke dag!!

En je bent al zo mooi!

Hele dikke kus!
Liefs,
Irma

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails