Friday, September 12, 2008

De Dirty Duck

Huh?! ....Dat is de naam van het balinees restaurant in Wanchai. Heerlijk eten. Prachtige inrichting en een zalig balkon met daybeds waar je heerlijk buiten kan eten. (als je flexibele ledematen hebt, dan wel te verstaan...)

Je ziet het...uiterst confortabel opgevouwen onder een tafeltje zitten...

Kortom een favoriet van ons maar vooral van Jesse. Als het aan hem ligt, dan eten we daar elke dag! Dat gaat de rest nou net iets te ver...maar desalnietemin zitten we daar toch 1 keer in de week als Jesse in HK is. En dan hebben we het niet over de keren dat zijn familieleden meegesleept worden naar de DD of wanneer er klanten van Jesse zijn die opgevouwen onder een tafel moeten eten op het balkon

Jesse heeft zo zijn voorkeuren qua eten en drinken. Zodra hij binnenkomt staat er al een bak kroepoek met extra pindasaus, wordt de mangolassie of watermeloen/passiefruit cocktail aangedragen en hoeft eigenlijk niemand meer te vragen wat hij wil eten. Nassie Goreng en sate (lam en kip). That's it. Niets meer, niets minder. Je kan eigenlijk wel stellen dat Jesse een gewoontedier is, bedenk ik me nu....

Nou hebben we gehoord van Annie, serveerster van de DD, dat het restaurant gaat sluiten in oktober! Half oktober om precies te zijn. Vreselijk!!!! Wat nu te doen!!! En het sluit niet omdat er geen klandizie is maar omdat de huur van het pand belachelijk verhoogd is.

Zo'n beetje het voltallige personeel van de DD

Je begrijpt, Jesse is in rouw....ontroostbaar....we hebben allemaal verteld dat er heus wel meerdere plekken zijn met nassi goreng en sate...maar dat had geen enkel effect! Hij wil de DD-nasi goreng en sate. En natuurlijk heeft het helemaal niets te maken met de prettig ogende dames die daar werken! Nee, het gaat om het eten! Yeah right....

Aanstaande maandag wordt het Mid Autum Festival gevierd in Azie. En de traditie is dat er dan Moon-cakes worden uitgedeeld aan elkaar. De moon-cake shops en bakkerijen maken overuren en overal in de stad zie je mensen met een tas lopen waar moon-cakes inzitten.

En tussen ons gezegd en gezwegen, die dingen zijn echt niet te eten! Het lijkt op een gevulde koek, maar zodra je je tanden zet in zo'n koek, weet je het gelijk: Dit is GEEN gevulde koek!
Maar het idee is echt heel lief!

Gisteravond zaten we er weer...Jesse wilde nassi goreng. Toen kwam de manager van de DD naar buiten, met 2 tassen vol met mooncakes. 1 Voor Jesse en 1 voor ons. Ze waren speciaal uit Shanghai gekomen omdat ze ons het beste van het beste wilde geven. Ze bedankte ons voor de klandizie en wenste ons een heel fijn Full Moon Festival. Echt heel lief!

Maar op de terugweg in de taxi, gaf Jesse de tas vol mooncakes aan de taxichauffeur! De beste man wist niet wat hem overkwam! Hij vond het geweldig! Ik moet ook erbij vermelden dat mooncakes flink aan de prijs zijn omdat ze met de hand worden gemaakt. Als dank kreeg ik van de taxichauffeur een cake-je uit Taiwan. Hij was net terug van familiebezoek en had de cake-jes meegenomen. Zo schattig!

Bij Jesse's tas zat ook nog een kaartje...

4 comments:

Arlene said...

Wat lief!Die Jesse heeft toch zo zijn eigen charme en invloed op Hongkong en Cathay!
Maar helaas Dirty Duck gaat dicht was er zelf de baas worden geen optie voor hem? :)
liefs XXX

Anonymous said...

Jesse, ik leef me je mee, DD dicht, ja ook voor jou is het leven niet altijd easy.

Sterkte ermee.

Lody

Anisah said...

wow, Jesse! you've even gotten some very personalised touches to your membership at Dirty Duck!

Anonymous said...

Jeetje joh Jesse, Wat een indruk heb je achtergelaten! Stond het recept niet op de achterkant van het kaartje zodat je het zelf kan maken? ... Of Ans, aangezien ze iets meer tijd in de keuken doorbrengt tegenwoordig. ... En ach, anders kan je altijd Annie nog bellen voor een "home made" nasi.. :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails