Tuesday, September 23, 2008

Update



Het is nu 10 uur 's avonds. Volgens het nieuws is de typhoon het aankomende uur het dichtst bij Hong Kong. Daarna wijkt hij af naar links.

Ik moet je zeggen dat de storm me enorm heeft laten schrikken. Een uur geleden hoorde ik een enorme klap. Er lag een raam kompleet met kozijn bij ons op de straat! Het glas lag echt overal verspreid.

Terwijl ik door het achterraam naar buiten keek, zag ik een man midden op straat staan. Hij stond tegen de wind aan te leunen. En ineens zag ik nog een raam vliegen en die kwam vlak achter de man op straat met een enorme klap! Ik heb nog nooit iemand zo hard zien rennen!

De reclameborden die ik vanuit mijn huis kan zien van chunking mansion zijn eraf gewaaid of door de brandweer naar beneden gehaald. Ze zwaaiden echt levensgevaarlijk heen en weer.
Het gebouw wat nog steeds in aanbouw is, je weet wel die hele grote, heeft ook schade. Er zijn wat ramen uitgewaaid!

Het doek wat voor de derde keer is vervangen dit jaar met reclame van Fat Angelo is helemaal aan stukken gewaaid en hangt nu over de straat.

Ik had net Chiel aan de telefoon. Hij zit in een hotel in Shenzhen. Vinden jullie ook niet dat er een bepaald patroon zichtbaar is? De laatste drie typhoons T8, T9 en nu deze T8, is hij gewoon niet thuis! Maar goed, hij belde dus. Hij hoorde een enorme klap in het hotel, en het licht ging gelijk uit! Bleek dat er een transformatorhuisje uit de grond was geblazen! Nu hebben ze een noodagregraat aan staan en schijnt er weer licht in het hotel.

De airport is ook gesloten en dat blijft de hele nacht dicht. T8 wordt pas morgenochtend weer gewijzigd naar T3.

2 comments:

Arlene said...

Sorry Ans,maar Chiel voelt gewoon aan wanneer hij weg moet wezen uit HK :).
Ik heb trouwens nog een vraagje ik heb per vergissing mijn blog dat ik ook op hyves had staan verwijderd!Weet nu echt niet meer hoe ik dat had gedaan,weet jij dat nog?
Ik heb een widget registratie maar geen idee hoe ik dat weer op hyves krijg.Ik ben benieuwd!
Liefs,blijf van de straat en niet te dicht bij het raam!Arlene

Arlene said...

Hoi zus, het is me toch gelukt hoor,hij staat weer op zijn plekje!
Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails