Saturday, September 06, 2008

A serious hikingtrip!



Vandaag zijn Bram & Kamilla en Chiel en ik wezen hiken. Altijd weer een verrassing waar je uitkomt!

Nu hebben wij een boek gekocht "The serious hiker's guide to Hong Kong" waarin alle mogelijke hikingroutes beschreven staan compleet met plattegronden. Een tijdje geleden hebben we al 2 van deze routes gelopen op Hongkong island. En die bevielen perfect!

De kunst is namelijk om als je net begint met hiken, nou niet gelijk de meest energievretende routes te nemen. Als dat je overkomt dan heb je de volgende keer echt geen zin meer om zelfs maar je hikingschoenen aan te doen. Bram en Kamilla zijn toen met ons meegegaan en voor hun was dat de eerste kennismaking met hiken. Ze vonden het echt leuk, je bent in de natuur en het was zeker voor herhaling vatbaar.

Enfin, vanmorgen kwamen ze deze kant op omdat we plan waren het derde deel te gaan wandelen van de Wilson Trail. Die begint bij Yau Tong net iets verder dan het oude vliegveld van HK. In de MTR gestapt en vandaar gelopen naar Lei Ye Mun Village. Een oud vissersdorpje midden in de stad! Allemaal heel leuk om te zien, heel veel seafoodrestaurants en het is net of de tijd daar heeft stil gestaan! Net voor de Tin Hau Temple zou en pad zijn die het begin van de Wilson Trail zou kenmerken.

Het pad gevonden...en toen begon het! Ellelange trappen die stijl omhoog gingen! Shit! En dat was nog niet eens het begin van de trail! Die was pas 900 meter verderop!!

Ik kan je vertellen dat we opeens niet zo heel veel zin meer hadden om te lopen, maar de bikkels die we zijn, hebben we volgehouden! Trap na trap na trap.... Eindelijk waren we boven, dachten we, toen bleek dat we nog een berg op moesten!

Om een heel lang verhaal kort te maken, volgens onze gids zou dit een "fairly challenging walk" moeten zijn, van 9.3 km die je kan lopen in 4 uur. Het was zeker een uitdaging, super vermoeiend, ontelbare trappen en bergen gehad die stijl omhoog of naar beneden gingen maar de uitzichten waren grandioos!

We hebben het hoogste punt bereikt, we kwamen zelfs bij de radarsystemen voor de aanvliegroutes van vliegtuigen terecht, nog 2 bergtoppen daarna gelopen toen ik in de verte een taxi zag rijden. We hebben toen een pad naar beneden genomen en daar kwam geen eind aan!
We hebben er 3 uur over gelopen in totaal en waren allemaal doorweekt van het transpireren. Eenmaal beneden hebben we nog drinken gekocht in een winkelcentrumpje en toen naar buiten op zoek naar een taxi.

Er zat echt geen droge draad meer aan onze lichamen. Taxi in en toen op weg naar Sai Kung. Daar hebben we onszelf maar eens flink verwend met garnalen, kreeft, scallops, inktvis en gestoomde vis. Het was heerlijk! Na het eten op zoek naar een koffietentje MET desserts, lekker gehangen en toen weer terug naar de stad. En nu liggen we uitgeput op de bank te kijken naar Mission Impossible.

Moraal van het verhaal: geloof nou niet alles wat in een gids staat! Maar volgende week gaan we weer! Het was echt super!!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails