Wednesday, September 10, 2008

Ik heb gezondigd....

En niet zo'n beetje ook! Ik ben heel erg sterk geweest de afgelopen weken maar vanavond ging ik los.

Vanavond heb ik met Kamilla gegeten in Wanchai bij een heel klein restaurantje geheten Pasar Singaprean Flavour. Hun eten is echt heerlijk!

Stingray

We bestelden Rojak, Chili Prawns en Grilled sambal Stingray. En ik heb echt gebunkerd! Echt niet normaal meer, maar het was zooooooo lekker! De stingray (rog) was een beetje aan de droge kant maar ik heb nog een extra portie van de rojak besteld. Zaaalig!

Chili prawns

Gelukkig heb ik me de hele dag aan m'n dieet gehouden...morgen toch maar een extra uurtje sporten denk ik...

Rojak

Maar voor de liefhebbers van de Rojak, hierbij het recept!

Ingredients
1 small cucumber, cut into wedges
2 slices pineapple, cut into wedges
½ small bangkwang (turnip), peeled and cut into wedges
1 cup bean sprouts, blanched
A bunch kangkong (water convolvulous), blanched
2 pei tan (century eggs), peeled and quartered
½ ju her (cured cuttlefish), cut into pieces
1-2 fried yu tiao (Chinese dough sticks)
2-3 taupok (fried bean curds)

Dressing
2 heaped tbs black bean paste
Hot water to soften
2-3 red chilli, pounded (or use 1 tbs bottled sambal olek)
1-2 tbs sugar or to taste
Assam (tamarind) water using 1 tbs tamarind paste and ¼ cup water
Juice from 1 lime
½ cup roasted peanuts, chopped finely
Tip of a bunga kantan (pink ginger bud), grated finely

Method
In a bowl, soften the black prawn paste first with a few spoonful of hot water. Add chilli, assam water, sugar and lime juice to the softened prawn paste, stirring all the while to blend into a thick sauce. Finally, add the chopped nuts and bunga kantan, Taste to adjust seasoning. There should be a balance of salty, sour and sweet.

Cut the cucumber, pineapple and bangkwang into bite-sized wedges. Blanch the bean sprouts and kangkong in a pot of boiling water or microwave then on high for two minutes. Place yu tiao and taupok in an oven on low 100 ° C heat for 10 minutes to make them crispy. Cut into small pieces.

Assemble the salad by placing the vegetables into a bowl, followed by the pei tan and ju her. Top with crispy yu tiao and taupok. Dress with peanut and black bean paste, mix well and serve.

2 comments:

Anonymous said...

Nou Ans, één dagje bunkeren moet kunnen hoor! Zo kan je het veel beter volhouden..

Volgens Jos kan je superlekker koken! Ach, zo eet die jongen ook eens gezond! Al die starbucks broodjes als ontbijt en de wildfire steaks als diner kunnen ook niet altijd gezond zijn...

Wanneer je weer een keertje in Nederland bent (duurt dat nog lang??) dan kom je ECHT een avondje bij mij eten, oke?

Lieve groetjes!
IRma

Arlene said...

Hoi Ans, zonder te zondigen hou je lijnen niet vol.Dat zegt zelfs mijn dietiste!
Dus gewoon van genieten en vooral geen spijt van hebben of een schuldgevoel!
Bij mij gaat het ook nog steeds langzaam maar gestaag door,soms 5 ons eraf dan weer 3 maar....er komt niets bij gaat alleen maar van af!Jippie!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails