Thursday, September 25, 2008

Schade typhoon Hagupit


Het is nu 2 dagen geleden dat de typhoon Hong Kong schampte. Voor mijn gevoel was deze storm veel krachtiger dan de storm waar T9 voor uitgeroepen was. De wind gierde door de straten en het gebouw stond zo nu en dan gewoon te trillen.

Gisteren liep ik voor het eerst na de storm naar de supermarkt. Overal lag bij ons in de straat en Modyroad gebroken glas. De stratenschoonmakers waren al druk bezig de rotzooi op te ruimen. In Kowloonpark zijn er flink wat bomen omgewaaid. Voor een paar uur was het park gesloten voor publiek omdat ze met groot materiaal de bomen weg moesten halen.
Ook de bamboesteigers bleven niet allemaal staan.

Ik las ook in de krant dat er 6 mensen gered zijn die op een zinkend schip zaten. Maar de grootste ellende heeft plaats gevonden aan de westkant van Hong Kong. Cheung Chau Island heeft er flink van langs gekregen.

Cheung Chau Island

Huizen zijn onder gelopen en de 3 verdiepingen hoge golven sloegen huizen kapot. Ook Lei Yue Mun, een plaatsje waar we 2 weken geleden nog hebben gehiked, heeft heel veel schade. En Tai O, het vissersdorpje die op stelten staat en waar je de roze dolfijnen kan bekijken heeft waarschijnlijk de meeste schade. Heel wat mensen hebben hun huis moeten ontvluchten vanwege de overstromingen en de golven die bovenop hun huisjes beukten.

Als je hier in stad rond loopt zie je wel schade maar het dringt niet door. Pas als je de foto's in de krant ziet en leest dat er 58 mensen met ernstig letsel zijn opgenomen in het ziekenhuis, dan begint het toch door te dringen. We zijn er goed vanaf gekomen...

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails