Saturday, September 27, 2008

Hiken met Suzan; Wilson trail stage 5

We hebben weer gehiked. Maar deze keer met Suzan! Ze kwam vanmorgen eerst naar ons huis toe, koffie/thee gedronken, toen de metro ingestapt richting Wong Tai Sin en vandaar per minibus naar...geen idee, maar het was het eind van de buslijn!

In de minibus. Chiel zit helemaal achterin tussen de locals!

En zo was het ook gepland hoor. Hier moesten we volgens het boek uitstappen, dan een pad in wat langs de tempel met het gele dak loopt en vandaar 'immer gerade aus' de berg op. En zo geschiede...

Suus had effe tijd nodig. Er was geen taxi, geen metro en geen trein of escalator hihi... Maar op een bepaald moment liep ze als een kievit die trappen op alsof ze nog nooit anders had gedaan! We moesten haar zelfs waarschuwen om niet te hard te gaan want je komt jezelf wel tegen als je te hard gaat!

Het was weer een mooie route. En er was ons zelfs aapjes beloofd! Maar we liepen en liepen en liepen en we hebben veel gezien maar geen aap te bekennen. Shit. Nou ja...

We hebben lekker kalm aan gedaan. Genoten van de mooie uitzichten en genoten van de flesjes water en zelf gemaakte sandwiches die in de rugzak zaten. Op een gegeven moment had Suus er geen zin meer in. Ze wilde weer terug de betonnen jungle in. En eerlijk gezegd, ik voelde me al niet zo lekker toen in opstond vanmorgen dus ik vond het prima. We namen een pad naar beneden en hoorden de stadse geluiden steeds dichterbij komen.

En ineens....ja hoor! Aapjes! Yes! Achteraf hadden we de berg niet hoeven te beklimmen want die beesten zaten 50 meter van de snelweg af maar het was toch leuk om eindelijk dan eens wilde apen te zien in Hong Kong!

We zijn daarna de bus ingestapt, de metro weer in gegaan en Suus bleef zitten om naar huis te gaan en wij zijn bij TST eruit gestapt. Het was weer een gezellige dag!

En na de trip hebben we niet zoveel meer gedaan. Mijn voeten doen zeer en mijn neus en keel kriebelen van de beginnende griep. Bah. Vlug wat gegeten bij de Italiaan en ik duik zo mijn bed in. Morgen moeten we om half negen op het vliegveld staan om een klant op te vangen...Boffen of niet dan!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails