Tuesday, May 12, 2009

Homo-cappo

Vandaag wederom een prachtige zomerdag hier in Hong Kong. Blauwe lucht, zon en een zeebriesje. Echt weer om eens uitgebreid op een terrasje te zitten en te genieten van een cappuchino! En ik weet toevallig de perfecte plek hiervoor!

Naast de Delifrance op Prat Avenue zit een onooglijk koffieshopje. Het interieur ziet er werkelijk niet uit. T'is net of ze de inboedel net ergens op straat gevonden hebben, de muren zijn half beschilderd en aan opruimen doen ze niet echt maar de cappuchino is ongekend. Echte cappuchino met een flinke schuimkraag die de suikertest kan doorstaan! Ze zeggen dat als je op het schuim een zakje suiker leeggooit het er zeker 10 seconden op moet blijven liggen. En dat doet deze cappuchino! En het is nog goedkoop ook!

Chiel en ik zijn er regelmatig te vinden om een homo-cappo te drinken. Hihi. Alle medewerkers, man of vrouw, zijn zo gay als 't maar kan! Je moet altijd twee keer kijken of er nou een man die op een vrouw lijkt of een vrouw die op een man lijkt, je staat te bedienen. Ze hebben een geweldig gevoel voor humor en de muziek is altijd funky! Echt geweldig! En je zit eigenlijk binnen buiten. De hele gevel is open en dat is fijn voor de rokers, want daar mag je dus binnen met je kopje koffie gewoon nog een sigaret opsteken!

En vandaag zat ik dus met mijn grote cappuchino en een sigaretje aan een tafeltje in een gay-koffieshoppie in een chineesstraatje naar mensen te kijken! En er komt wat voorbij!

Een hele stoet met mainlanders sloffen voorbij en gapen ongegeneerd naar binnen. Er worden foto's gemaakt van de gweilo's die nog half slapend aan de koffie zitten. Een philipino kindermeisje heeft haar handen vol aan een ettertje die steeds weg probeert te lopen. Een typisch hongkongs dametje loopt op veel te hoge hakken met pleisters op haar hielen. Een indiase tailor-suit figuur probeert mij nog een business kaartje met de naam van de kleermaker in m'n handen te duwen. Een Brits echtpaar, zij in een te krappe broek en dito blouse, hij met bierbuik en voetbal-shirt van Manchester United, lopen voorbij. T'is goed te zien dat ze vergeten zijn zich in te smeren met zonnebrand factor 80, want de rode schouders steken vreselijk af tegen het witte blousje...leuk hoor mensen kijken!

Maar waar ik nou het meest van versteld sta, is hoe goed en snel de meesten achteruit kunnen in parkeren! Vind het zelf altijd een gedoe en ik rijd liever een blokje om, dan 64 keer proberen om dan vervolgens toch maar door te rijden. Dus je begrijpt, ik heb enorm respect voor die mensen die er geen moeite mee hebben. Er is natuurlijk niet veel plek om te parkeren op straat. Vaak is de enige mogelijkheid een parkeergarage, maar als het maar even kan, dan parkeren ze die (vracht)auto in 1 keer goed achteruit in. Echt geweldig om te zien.

Na de koffie was het tijd om op te stappen. Er was nog genoeg te doen vandaag. Ik ben naar huis gelopen, heb m'n zwempak aangedaan, helemaal de lift naar beneden genomen, een boek open geslagen en genoten van de zon! Ik weet 't, t'is zwaar. Maar iemand moet het doen toch?

2 comments:

simone said...

Hebben we hier 2 woorden voor :
"GOOISCHE VROUW'!!!!

Anonymous said...

ah.. je bent in ieder geval heeeeeerlijk aan het genieten.. Gelijk heb je!!

Enjoy! en tot gauw!

Liefs,
Irma

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails