Sunday, May 03, 2009

Weer terug in Hong Kong

Hehe, weer thuis in het oude vertrouwde Hong Kong. Lekker hoor. Morgen als ik helemaal uitgerust ben en Chiel de deur uit is met Jos om samen te gaan hardlopen, ga ik alles vertellen inclusief foto's van ons tripje naar Xiamen. Het was wederom een bijzondere ervaring!

Gisteravond kregen Chiel en ik een sms-je van de Pinnacle dat er een geval van varkensgriep geconstateerd was in Hong Kong. Een mexicaan die via Shanghai naar Hong Kong was gereist. Hij was naar zijn hotel gegaan, Het Metro Park Hotel in Wanchai (Je kent het nog wel Rita! Daar zaten jullie ook!) en toen bleek dat de man ziek was. Hij is naar het ziekenhuis gegaan en daar kwam het aan het licht.

Het hotel is gelijk in carentaine gegaan met 300 gasten (waaronder 3 nederlanders) en personeel voor 7 dagen! Dit om een eventuele 'outbreak' te voorkomen. Politie staat de wacht te houden en voor het gemak is ook het blok achter het hotel met barretjes en restaurantjes ook maar gesloten. Ook de crew van het vliegtuig mag 7 dagen nergens heen. De mensen die 3 rijen ervoor en erna hebben gezeten rond de zieke man in het vliegtuig zijn in carentaine. Kortom, het gaat lekker zo.

Wij mochten vanavond vliegen. Voor het eerst van mijn leven heb ik met zo'n monddoekje in het vliegtuig gezeten. Achter ons zat een chinees vreselijk te hoesten en te proesten en dat zet je nu aan het denken. Op het vliegveld in HongKong is groot alarm. Alles en iedereen wordt gecontroleerd. Overal staan van die temperatuursmeters en de gezondheidsverklaringen moeten weer ingevuld worden. Voor mij totaal iets nieuws maar voor Chiel oude koek. Hij zat hier in Hong Kong tijdens de SARS periode.

In de Pinnacle kan je nu van die monddoekjes gratis krijgen aan de balie. Volgens de krant is het niet nodig om ze te dragen in open ruimtes en in de buitenlucht. In afgesloten ruimtes, zoals een vliegtuig, is het aan te raden. Het klinkt allemaal eng maar beter zo dan later spijt hebben, toch?

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails