Sunday, June 20, 2010

Een vroege zondagmorgen

5 AM. De merel die zijn nest gebouwd heeft onder ons slaapkamerraam is druk. Hij zingt alsof zijn leven ervan af hangt. Ik kijk naast me en zie een lege plek in bed. Chiel hoor ik beneden bezig in de keuken en de geur van vers gezette koffie lokt me naar beneden. Verder is het muisstil in huize Honig. En door het open slaapkamerraam hoor ik alleen de merel en verder niets... geen brommende airco's, geen getoeter van taxi's....helemaal niets...

En daar zitten we dan. 5 Uur in de morgen aan de vers gezette koffie, een bruine boterham met kaas en een herhaling van het sportjournaal op onze nieuwe tv. Ik ben helemaal uitgeslapen. Gisteravond ben ik om half negen naar bed gegaan en ik kan me niet herrinneren of ik al sliep voordat mijn hoofd m'n kussen raakte of dat het gebeurde halverwege de trap naar boven. Aan een stuk heb ik de verloren slaap ingehaald. Heerlijk.

Om 6 uur staan Chiel en ik kant en klaar op de dijk. Hij loopt met mij de laatste dag van week 4 van mijn renschema. Nog 6 weken te gaan... Ik kijk om me heen. Groene weilanden, heen en weer zwiepende metershoge iepen, de Waal met hier en daar een witte schuimkop, een geit die bovenop zijn nachtverblijf staat, prachtige knotwilgen en de geur van pas gemaaid gras laat me even niezen. Ja. Ik ben weer in Druten!

Het rennen gaat goed! Perfect eigenlijk. Ik kan hier het zuurstof in de lucht zowat proeven en de minuten vliegen voorbij. Het is wel hardstikke koud. De gure wind veroorzaakt kippevel op mijn blote armen...hier had ik even niet op gerekend...

Na ruim een halfuur staan we weer bij de achterdeur. Chiel verwisselt zijn tshirt ook voor iets met lange mouwen voordat hij weer verder gaat. Vandaag 20 km en hij heeft er zin in. Eindelijk geen klamme benauwde hitte.

Ik heb de was al gedaan, de vaatwasser uitgeruimd en een nieuwe lading ingepakt. De kamer is gestofzuigd, het bed opgemaakt, de spullen liggen uitgepakt in de kast en een 2e pot koffie staat te pruttelen. De kinderen liggen allemaal nog op bed. Ik heb net stiekum even om de deur gekeken en geluisterd naar hun regelmatige ademhaling...ja ik ben thuis. En de kerkklok slaat half negen!

Have a nice day!

2 comments:

Mickey said...

he, heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk!!!

XXX

Anonymous said...

5 uur! Das inderdaad best vroeg! Wel heerlijk om om zes uur lekker sportief te doen. Je hebt de hele dag nog voor je!

Hoe is het gegaan met Chiel? 20km gered? Ben benieuwd naar zijn tijd ...

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails