Friday, June 04, 2010

Eye candy

In Hung Hom ligt een aanlegplaats voor de politie ter water...denk ik. Het kan ook zijn dat zij van de douane zijn. Aan deze aanlegplaats liggen aangemeerd enorme speedboten. Matzwart gekleurd en plaats voor zo'n 12 man. Het geluid wat uit deze motoren komt heeft iets weg van straaljagers die opstijgen en regelmatig scheuren deze boten door Victoria Harbour. En het blijft indrukwekkend om te zien en het geluid is oorverdovend.

A speedboat of the Hong Kong Police SDUs racing through Victoria Harbour. The SDU (特別任務連, also Flying Tigers - 飛虎隊) is a paramilitary and secretive sub-division of the Police Tactical Unit. Note: Originally I thought that's one of the special boats purchased for hunting down smugglers, but thanks to the comment below of namakuvictor I stand corrected.

(deze foto van Flickr afgehaald met bijbehorend verhaaltje!)

Tijdens mijn trainingsrondjes loop ik altijd langs dit plekje en als de heren agenten/douane dan buiten staan, loop ik even wat langzamer. Want die heren mogen er wezen! Nou laat ik zeggen...eye-candy!! Ik bedoel, ik raak nou niet buiten zinnen van de gemiddelde Chinese man. Die missen iets. Die hebben geen 'k'nijn' zoals Jesse zou weggen. (Ik weet 't...Hagenees!) Maar deze heren... yammie yammie!

Als ze in vol ornaat de boot opgaan zijn ze gekleed in camouflage outfits, helm op, zwemvest om, ze zien er beetje uit als Top Gun. En een man in uniform laat nog steeds mijn hartje sneller kloppen, hihi. Maar de laatste dagen was het super warm en benauwd dus deze heren liepen niet in vol ornaat de boot op, maar stelden de verkleedpartij tot op het allerlaatste moment uit. En toen liep ik dus langs...

Allemaal goed gespierde mannen in camouflage broek met ontbloot bovenlijf, piloten zonnebril op en de helm nonchalant over de schouder geworpen liepen de boot op. De draken tatoeages hier en daar op een bovenarm of rug. Die buikspieren waren allemaal zo strak dat je er gitaar op kon spelen!! Ik heb even de benen staan strekken en mijn flesje water opgedronken op veilige afstand maar die buikspieren knalden me tegemoet!

U begrijpt ik kijk uit naar de dagen dat ik mag lopen richting Hung Hom!

Have a nice day!

2 comments:

simone said...

Kijk zo heeft elk nadeel weer een voordeel; zo zit ik nu achter een bijna Arabisch toetsenbord en stqqn de letters net even qnsders dqn bij ons. Ben dus niet dronken og wo ,qqr de toetsen witten qnders!! Greetings from Tunisiq

Anonymous said...

Jammer dat nou net bij dit berichtje geen foto's zitten......

Annet

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails